Mèdia 27/04/2018

Juan Luis Cebrián es queda sense atribucions executives a 'El País'

Antonio Caño deixaria la direcció del diari, segons 'El Español'

Ara
2 min
Juan Luis Cebrián ha estat el conseller delegat de Prisa des del 1988. Anteriorment havia estat director del diari El País .

BarcelonaPrisa ha fet un pas més en el procés d'apartar Juan Luis Cebrián dels càrrecs de poder dins del grup de comunicació. Segons ha informat en un comunicat, a partir del 21 de maig Cebrián deixarà de ser president d''El País' i passarà a ser president d'honor del diari. "La seva sortida, sens dubte, suposa un impacte per a aquesta companyia, on Cebrián seguirà sent sempre un punt de referència", ha assegurat l'empresa en un comunicat. Aquest nou càrrec suposa la pèrdua efectiva d'atribucions executives al diari, tot i que Cebrián continuarà tenint-hi influència indirectament.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El seu abandonament del càrrec al capdavant d''El País' arriba cinc mesos després que el consell d'administració donés el vist-i-plau a la seva sortida com a president de Prisa i a l'entrada de Manuel Polanco en lloc seu. El desembre de 2017 el consell de Prisa va decidir que Cebrián fos president d''El País' i del comitè editorial del grup durant dos anys, cosa que no ha arribat a passar.

Juan Luis Cebrián va ser el primer director d''El País', fundat el 1976. El va comandar dotze anys, fins que el 1988 va assumir el càrrec de conseller delegat del grup.

Segons 'El Español', el nou estatus de Cebrián anirà acompanyat d'un canvi també en la direcció d''El País'. El diari digital assegura que el grup ha decidit rellevar Antonio Caño de la direcció d''El País, càrrec que va assumir l'any 2014. Un dels motius d'aquesta decisió seria la intenció que el diari recuperi els lectors d'esquerres, després que les xifres de venda de la publicació han caigut entre un 31% i un 36%.

stats