Mèdia 08/10/2019

La Junta Electoral prohibeix a TV3 utilitzar les expressions 'exili', 'Consell de la República' i 'presos polítics'

Quan parlin del Consell, els mitjans s'hi hauran de referir com a "autoproclamat" o "autoanomenat"

Ara
1 min
Vicent Sanchis: “No m’intimiden les crítiques: vinc  a exercir amb tota l’energia que pugui”

BarcelonaTV3 i la resta de mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans (CCMA) no podran utilitzar les expressions presos polítics, exili, Consell de la República ni Assemblea de Càrrecs Electes des d'aquest dimarts i durant tot el període electoral, que s'acaba el 10 de novembre. Així ho ha decidit la Junta Electoral Provincial, en resposta a un recurs presentat per Ciutadans.

La decisió segueix la línia de les últimes eleccions, en què la Junta Electoral de Barcelona també va donar la raó a la formació taronja. Llavors es va prohibir l'ús dels mots exili, presos polítics i judici de la repressió perquè consideraven que vulneraven la "neutralitat informativa". En aquesta ocasió, a més, la Junta ha determinat que no s'utilitzi l'expressió president a l'exili i s'ha imposat que sempre que els mitjans públics parlin del Consell de la República o de l'Assemblea de Càrrecs Electes es faci precedit de l'expressió autoanomenat o autoproclamat.

Des de TV3 remarquen que la Junta prohibeix literalment utilitzar l'expressió Consell de la República tot i que el nom oficial de la institució és Consell per la República i és, per tant, el nom que s'utilitza als informatius.

En canvi, la Junta ha desestimat la petició de Ciutadans de prohibir l'ús de termes com repressió policial i referèndum de l'1 d'Octubre.

stats