Mèdia 06/12/2013

La tele que ens espera: Sardenya, Venice beach i un complot contra Hitler

'Thalassa' i 'Cronos' són dues de les recomanacions televisives del dia

Joan Callarissa
2 min
Sardenya, vista per 'Thalassa' / TV3

BarcelonaTres recomanacions de les graelles d'avui:

  • El 33 emet 'Thalassa' [21:20 hores] amb tot un seguit de reportatges que es fixen en el mar i tot el que l'envolta. En el primer, s'explica que Sardenya és una de les illes més grans de la Mediterrània. Acull una gran diversitat cultural i està envoltada d'un grapat d'illes cadascuna amb característiques pròpies. Tavolara, una petita illa que té un rei; San Pietro, on, des de l'època dels fenicis, es dediquen a la pesca de la tonyina amb almadrava; Sant'Antioco, on trobarem una sacerdotessa d'un antic ritus marí; L'Alguer, capital del coral; els penya-segats de cap de la Caça, un laberint de grutes fascinant. Són els indrets que formen part de les històries que reuneix aquest documental. En un de posterior, es descobreix la platja de surfistes més popular de Califòrnia, Venice Beach. Artistes, skaters, hippies i surfistes creen un espectacle diari en el passeig marítim més retratat per Hollywood. Una atmosfera bohèmia i eclèctica que ens transporta als orígens del surf i que ha captivat el català Pere Margalef que, des de fa 7 anys, surfeja a les platges de Califòrnia.
  • A les 23:15 hores, el 33 emet 'Stauffenberg, la història verdadera' dins del programa 'Cronos'. L'espai, presentat per Enric Calpena que dóna cabuda a documentals històrics de gran factura, presenta aquesta cinta per parlar sobre el protagonista del complot més seriós per acabar amb la vida d'Adolf Hitler, ja cap al final de la Segona Guerra Mundial. L'adhesió majoritària a Hitler també va tenir clarobscurs. Més de dos-cents mil intel·lectuals es van suïcidar, d'altres exiliar i una minoria va complotar per acabar amb la vida de Hitler. Claus Philipp Maria Schenk Graf von Stauffenberg va ser el protagonista del complot més seriós per acabar amb la vida d'Adolf Hitler, ja cap al final de la Segona Guerra Mundial. Malgrat que lluità lleialment durant la guerra, les atrocitats comeses pels nazis el faran anar gestant un atemptat que acabi amb la vida del dictador. Quan Hitler pren el poder, l'any 1933, bona part de l'aleshores petit exèrcit alemany no és nazi. La majoria d'oficials són homes molt conservadors, i molts d'ells són aristòcrates que fan la carrera militar.
  • Paramount Channel emet a les 17:25 hores la pel·lícula 'No me chilles que no te veo'. El film [EUA, 1989] explica la història de Wally i de Dave. Wally és cec i Dave sord. Quan un home és assassinat davant del seu quiosc, es converteixen en els principals sospitosos. Per provar la seva innocència hauran d'ajudar-se mútuament: Wally prestarà les orelles a Dave i aquest els seus ulls a Wally. És una comèdia dirigida per Arthur Hiller.
stats