Mèdia 04/01/2015

"La mort és un 'conyàs', lletja, antiestètica": Leopoldo Pomés a 'El Convidat', en 10 frases

El publicista i fotògraf ha estat l'amfitrió d'Albert Om en el programa emès aquest diumenge a la nit

Ara
2 min
Albert Om i Leoppoldo Pomés a 'El Convidat' / TV3

Barcelona1. "Els artistes som una gent dèbil. Necessitem que ens estimin. (...) Si hagués de dir què sóc de professió, diria que sóc mirador. Mirar per a mi ha estat... no una religió, perquè no havia d'esforçar-m'hi gens, ha estat un plaer total. Ho faig des que era un nen".

2. "Hi ha moltes coses que m'atribueixen a mi i en realitat en la creació de moltes campanyes va ser més important la Karin [la seva exdona, mare dels seus fills, la dona que guarneix les parets del restaurant Flash-Flash i la seva millor amiga] En l'invent de les bombolles Freixenet, per exemple, va ser més important ella. I va ser la primera que es va vestir de bombolla (...) Amb la Karin estem divorciats però no estem separats".

3. "Vaig col·laborar bastant en l'obtenció dels Jocs de Barcelona amb l'espot que vam rodar. Ara la ciutat és plena de turistes i sóc conscient de la riquesa que suposen, però estèticament no es gaire tranquil. M'hi sobren els barrets mexicans com a 'souvenirs', m'hi falten les tertúlies, el que en dèiem senyors de Barcelona".

4. "En aquest moment no hauríem ni parlar d'estètica amb el que està passant, quan veus els desnonaments... n'hi ha per plorar".

5. "Poso fotos de gent maca que s'ho passa bé als paquets de cigarretes per no haver de veure imatges desagradables quan agafes un paquet de cigarrets".

6. "Faig una truita de pa amb tomàquet que es va inventar el Xavier Valls, pare de l'actual primer ministre de França".

7. "La meva principal preocupació ara mateix és despertar-me a les sis del matí. Perquè el cap no el pots controlar, i t'apareixen fantasmes emprenyadors a aquelles hores".

8. "El pitjor que m'ha passat a la vida és la mort del meu pare i del meu ajudant Suriñach. (...) Les morts són el pitjor, la resta són entrebancs que acabes superant". La mort és un 'conyàs', lletja, antiestètica, no hi ha cap lloc per on agafar-la. I ja n'he viscut unes quantes. No m'agrada parlar-ne, és una mica perdre el temps. Prefereixo parlar de la truita que ens hem menjat".

9. "Ara es fan massa fotos. Ja fa anys que hi ha una proliferació brutal d'imatges. I el cas és que n'hi ha de boníssimes. L'altre dia una néta meva en va fer una amb un telèfon mòbil i era boníssima i em vaig emprenyar. Quin valor tenen tantes fotos? I el que la fa, on la guarda? La tornarà a mirar?".

10. "A mi la fotografia em va salvar totalment. Jo era un desastre absolut. Un estudiant desastrós. La fotografia em va salvar perquè em vaig apassionar amb alguna cosa".

stats