Mèdia 18/12/2016

Toni Comín: "La Marató és el gran Verkami d'Europa"

El conseller de salut destaca que la Fundació La Marató és "un dels grans donants" en l'àmbit de la recerca científica a Catalunya

A.c.r.
1 min
Toni Comín ha estat entrevistat per Mònica Terribas

BarcelonaEl conseller de Salut, Toni Comín, ha assegurat aquest diumenge que "La Marató s'estudia a Europa, és el gran Verkami d'Europa". En una entrevista en l'edició especial d''El suplement' sobre el programa solidari, Comín ha destacat també que la Fundació La Marató és "un dels grans donants que hi ha avui a Catalunya en recerca sobre salut".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el conseller ha subratllat que "els països que tenen els millors estats de benestar del món són països on arriben molts recursos des del govern però també molts a través de la societat civil".

En referència a l'ictus, Comín ha remarcat que la taxa de mortalitat per ictus "és la més baixa de l'Estat i una de les més baixes d'Europa". "Tenim un model d'atenció a l'ictus bastant potent, però encara el volem millorar", ha afirmat, i ha detallat que el sistema actual permet donar "una resposta molt ràpida" a aquesta malaltia. "El temps mitjà per accedir al tractament és de 120 minuts", ha precisat.

stats