Mèdia 28/01/2022

La Marató del 2022 tractarà de les malalties cardiovasculars

Les afectacions del cor i del sistema vascular són la principal causa de mort als països desenvolupats

ARA
1 min
L’última actualització del marcador de La Marató diumenge.

BarcelonaLa 31a edició de La Marató de TV3 dedicarà els seus esforços a la sensibilització sobre les malalties cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats. Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, els problemes que afecten el cor i el sistema vascular van causar prop de 18 milions de morts el 2019, una xifra que representa el 32% del total de defuncions mundials. Des de La Marató recorden que les malalties cardiovasculars no només tenen unes altes xifres de mortalitat sinó que, a més, són de caràcter crònic, fet que impacta directament en la qualitat de vida dels pacients.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant l'edició d'aquest any de La Marató es tractaran malalties com la hipertensió arterial, l’arteriosclerosi, l’angina de pit, l’infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i l’accident cerebrovascular o ictus. Moltes d'aquestes malalties no tenen símptomes i la mort sobtada en pot ser la primera manifestació, motiu pel qual la prevenció és un factor clau.

A més de divulgar i sensibilitzar sobre la salut cardiovascular, La Marató de TV3 té com a objectiu donar suport a la recerca. Des de l'organització asseguren que els fons recaptats serviran perquè els grups de recerca en malalties cardiovasculars de Catalunya puguin aportar avenços en matèria de prevenció, tractament i pronòstic d'aquestes malalties

stats