PROGRAMA SOLIDARI
Mèdia 03/04/2013

La Marató bat rècords amb més de 12 milions recaptats

A.c.r.
2 min

Barcelona.La Marató de TV3 va tancar diumenge el període per fer donatius per a l'edició del 2012, dedicada a la lluita contra el càncer, i va fer-ho, segons les dades facilitades ahir per la Fundació La Marató, amb un rècord històric de recaptació: 12.387.634 euros. Fins ara la xifra més alta era la del 2011, quan s'havien aconseguit 8,9 milions d'euros, de manera que el resultat d'aquest any suposa un increment de gairebé 3,5 milions en relació amb la màxima recaptació aconseguida en les vint edicions anteriors del programa solidari de TV3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, aquest excel·lent resultat no és cap sorpresa, ja que el marcador final amb què es va tancar el programa del 16 de desembre ja s'havia situat molt per damunt del de totes les edicions anteriors, amb 10.113.152 euros recollits. Aquesta xifra va convertir La Marató de TV3 en el programa solidari de tot el món que més diners recapta en relació amb el nombre d'habitants, per davant del Téléthon francès. Els més de 12 milions obtinguts finalment suposen que, de mitjana, cada català ha aportat a aquesta edició 1,64 euros.

Des que es va posar en marxa el 1992, La Marató ja ha recollit 119.004.096 euros, i s'ha convertit, en paraules de la Fundació, "en un dels motors de la recerca científica del país i en una eficaç plataforma de sensibilització i divulgació social sobre les malalties tractades". En aquest sentit, l'edició del 2012 servirà per finançar projectes de recerca científica sobre el càncer. La convocatòria per accedir als fons de La Marató està oberta fins dilluns vinent, i al novembre s'anunciarà quins dels projectes presentats han estat seleccionats per rebre una part d'aquests diners.

Mentrestant, la Fundació La Marató ja ha començat a treballar en l'edició del 2013 del programa, que se celebrarà el 15 de desembre i se centrarà en les malalties neurodegeneratives, com l'Alzheimer, l'esclerosi múltiple, la corea de Huntington, el Parkinson, la distròfia muscular i l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA).

stats