Mèdia 09/12/2013

"La gent ha de tenir el poder de decidir", Marc Gasol a 'El convidat', en 10 frases

El jugador de bàsquet dels Grizzlies, de l'NBA, rep Albert Om a Memphis i parla de la seva trajectòria, de la família, del seu germà Pau i de molt més

Ara
2 min
Marc Gasol, protagonista d''El Convidat' d'aquest dilluns | TVC

BarcelonaMarc Gasol ha estat el protagonista d''El convidat' d'aquest dilluns. El jugador de bàsquet dels Grizzlies ha rebut Albert Om a Memphis i ha parlat de la seva carrera, del bàsquet, del seu passat pel Barça, de la família i de moltes coses més. Us n'oferim un resum amb les 10 frases més destacades.

Viure als Estats Units

1. "La primera imatge que tinc dels Estats Units és a un hotel. Vaig mirar per la finestra, era a les sis o set del matí, i vaig veure una autopista de sis carrils amb uns camions molt grans. I vaig pensar: "Això és Amèrica"".

2. "De Memphis m'agrada molt el Lorraine Motel, on van assassinar Martin Luther King".

Un líder de 2,16 metres

3. "Fer 2,16 metres però no ser feliç ni content amb el que un té deu ser una putada, perquè no ho canviaràs".

4. "Vaig heretar el pupitre del Pau a la classe, perquè era més alt que els altres".

5. "Marxar del Barça no era un fracàs, però feia ràbia. Però sempre hi ha una part positiva, que va ser descobrir Girona. Va ser com quan acaba l'hivern i comença la primavera".

6. "No jugo a bàsquet perquè sigui alt. Si fes 1,60 o 1,70, jugaria a bàsquet igual".

7. "El Pau va marcar una època. El que va aconseguir quan jugava al Barça va ser molt maco. I jo com a germà estava molt content, m'ho passava molt bé. Era el fan número u. Feia coses que en aquella època no s'havia vist mai".

8. "Vaig tenir la sort de gaudir molt del bàsquet abans que el Pau fos conegut, i ja tenia una personalitat i una manera de jugar pròpia".

Catalunya des de Memphis

9. "La marca Catalunya és molt poc coneguda a Memphis. Perquè quan parlem de Catalunya... està dins d'Espanya, i per Espanya entenen el flamenco i los toros".

10. "És un moviment i la gent ha de tenir el poder de decidir i saber el que hi ha. La gent n'ha de ser conscient. Almenys s'ha de saber quina és la realitat".

stats