Mèdia 13/04/2022

Mor als 67 anys el còmic Gilbert Gottfried, un dels primers a atrevir-se a fer humor amb l'11-S

L'actor era conegut per la seva veu estrident, que va sonar en pel·lícules com 'Aladdin'

2 min
Gottfried en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl còmic de stand-up nord-americà Gilbert Gottfried va morir ahir a l'edat de 67 anys, segons va confirmar la seva família, que va especificar que l'actor feia temps que patia una malaltia, tot i que han preferit no dir quina era. Gottfried, nascut a Brooklyn, va formar part del repartiment del programa d'humor Saturday Night Live el 1980 i el 1981 i va posar veu al lloro Iago, l'acompanyant de Jafar a Aladdin, la pel·lícula de Disney.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"A més de ser una de les veus més icòniques de la comèdia, el Gilbert era un marit, un germà, un amic i un pare de dos fills meravellós", remarcava la seva família en un comunicat.

Gottfried era popular per un sentit de l'humor atrevit. Dues setmanes després dels atacs de l'11-S, en els quals van morir gairebé 3.000 persones, l'humorista en va fer broma durant un brindis còmic en honor del fundador de Playboy, Hugh Hefner. Durant el monòleg va dir que no havia aconseguit reservar un vol directe de Nova York a Califòrnia. "Em van dir que havien de fer una parada a l'Empire State Building primer", va rematar. La broma va ser rebuda amb incomoditat i unes quantes persones van manifestar que encara era massa aviat per fer humor dels atacs. Posteriorment, Gottfried va reflexionar a la televisió sobre el que havia passat en la seva actuació: "Aquesta és la manera com em funciona el cap. Només volia parlar de l'elefant a l'habitació".

El seu sentit de l'humor li va comportar problemes professionals quan va fer una sèrie d'acudits a Twitter sobre el tsunami que va tenir lloc al Japó el 2011. Arran de les bromes va perdre el contracte per doblar la mascota d'una de les principals companyies d'assegurances dels Estats Units. "M'agrada ficar-me en les zones fosques. Mai saps què farà que la gent s'ofengui", deia en una entrevista al New York Times el 2013.

stats