Successos
Mèdia 02/07/2012

Mor el meteoròleg de TV3 Toni Nadal

Ha patit un accident de muntanya durant el cap de setmana

Ara
2 min
Toni Nadal

BarcelonaEl meteoròleg de TV3 Toni Nadal ha mort aquest cap de setmana com a conseqüència d'un accident de muntanya al coll de Contraix, a l'Alta Ribagorça. Nadal, nascut a Cervera fa 41 anys, era llicenciat en geografia i un gran aficionat a la muntanya, i havia fet les primeres aparicions a TV3 l'any 1996. Actualment presentava 'El temps' i formava part de l'equip del programa 'Espai Terra'. Anteriorment havia presentat també la informació meteorològica a TVE-Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els bombers han localitzat el cos a primera hora d'aquest dilluns després que la família en denunciés la desaparició diumenge. La pluja i la boira havien dificultat la recerca durant el diumenge. Nadal estava fent la tercera etapa de la travessa dels Carros de Foc. Segons els bombers, Nadal havia iniciat la travessa, tot sol, dissabte al matí, després d'haver fet nit al refugi de Ventosa Calvell, i tenia la intenció de tornar a casa al vespre. La recerca va començar diumenge al migdia, però només es va poder localitzar el cotxe, estacionat prop de l'estany de Sallent. Aquest dilluns a primera hora s'ha reprès la recerca, i el cos ha estat localitzat des de l'aire a les 7.01.

Gran coneixedor del territori

Els seus companys meteoròlegs de TV3, Tomàs Molina, Francesc Mauri i Eloi Cordomí, l'han recordat a 'Els matins' i n'han destacat el seu gran coneixement de la geografia catalana. Molina l'ha definit com "un GPS en persona", i Mauri ha remarcat que "coneixia el territori pam a pam", que en tenia "un coneixement brutal", per la qual cosa, ha dit, tenien "molta confiança" que aconseguirien localitzar-lo viu, ja que pensaven que "no es podia haver perdut".

"Tot el que tenia a veure amb la geografia i el paisatge era la seva passió", ha explicat Cordomí, i Molina ha afegit que, a més del territori, l'apassionaven les tradicions i la cultura popular, especialment per la seva vinculació amb la terra i les estacions de l'any.

Sobre la seva trajectòria a TV3, Mauri ha recordat que va ser "el primer becari de geografia" que va entrar al departament, els anys 1993 i 1994. Segons Molina, la primera impressió que li va causar va ser "molt bona". "Era un tio excepcional", ha assegurat, i per això, tot i que en un primer moment no van poder contractar-lo, van anar a buscar-lo a TVE quan el 1996 van poder fitxar un nou membre per al departament.

Per la seva banda, Cordomí ha explicat que, a més de company de feina, Nadal, per a ell, era "un amic", i que fins i tot havien fet excursions junts per la muntanya. La seva relació havia començat fins i tot abans que Cordomí entrés a TV3: "Quan era petit jo tenia una estació meteorològica a casa i trucava a TV3 per donar les dades. S'hi posava ell, parlàvem, i si cometia algun error, me'l corregia", ha explicat. A més, Cordomí n'ha destacat la "senzillesa", i ha assegurat que "les parafernàlies li anaven grans".

stats