Televisió
Mèdia 17/11/2014

Mor el periodista Josep Maria Bachs

Tenia 70 anys i era recordat per programes com el 'Filiprim'

Ara
1 min

BarcelonaEl periodista Josep Maria Bachs va morir aquest diumenge al migdia als 70 anys, víctima d'un càncer. Conegut popularment amb el nom de Senyor Bachs, va ser un dels primers presentadors de la televisió pública catalana, on va conduir diversos espais molt recordats, com '3 i l'astròleg' o 'Filiprim'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Nascut al barri de Gràcia de Barcelona el 1944, Bachs va iniciar la seva carrera a Ràdio Juventut i posteriorment va treballar a Radiotelevisió Espanyola, en programes com 'Informatius Miramar', 'Opinió' o 'Giravolt'. Amb el naixement de TV3, Bachs es va incorporar a l'equip de la nova cadena, on va presentar 'Tres i l'astròleg' (1984), i posteriorment el recordat concurs 'Filiprim', que li va valdre un premi TP d'Or al millor comunicador. Durant aquesta època va popularitzar la frase "Tanquem la paradeta!".

Més tard va conduir altres concursos, com 'Dicciopinta', 'Si l'encerto l'endevino' o 'A+a+', i programes com 'La paradeta' i '2/4 de Bachs'. També va tornar a TVE per fer-se càrrec d''Un, dos, tres, responda otra vez', en substitució de Jordi Estadella. Durant els últims anys havia participat en programes de ràdio a Catalunya Ràdio, Ràdio 4 i RAC1, on havia tingut una secció a 'La primera pedra'.

El 2001 va publicar la novel·la 'L'home indefinit', i el 2009 es va fer càrrec de 'Connexió Barcelona', a BTV.

Segons informa la televisió local barcelonina, el funeral del periodista tindrà lloc dimarts a les 11.30 h al Tanatori de les Corts.

stats