Mèdia 28/09/2021

Mor Ramon Pedrós, periodista i excap de premsa de Jordi Pujol

Va ser corresponsal a Moscou, Washington i Brussel·les

ARA
1 min
El periodista Ramón Pedrós, quan era director del diari 'Metro'

El periodista Ramon Pedrós ha mort avui a l'edat de 74 anys a Cambrils, on vivia des de feia anys. Nascut a Lleida el 1947, Pedrós va ser durant una dècada –entre 1988 i 1998– director del gabinet de premsa de l'aleshores president de la Generalitat Jordi Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pedrós va començar la seva trajectòria professional l'any 1971, quan va entrar com a redactor al diari Abc. Durant aquella època va combinar la seva tasca com a periodista amb la de professor a la Facultat de Ciències de la Informació de la Universidad Complutense de Madrid, on va treballar fins al 1975. El 1976, amb Espanya immersa en la Transició, es va convertir en el primer corresponsal de l'Abc a Moscou. Després de passar per les delegacions russes de TVE i d'Efe, Pedrós va seguir un periple internacional com a corresponsal de TVE que el va portar fins a Washington i, posteriorment, Brussel·les.

Al tornar a Barcelona, va ser delegat de l'agència Efe a Catalunya, càrrec que va ostentar entre 1986 i 1988. Després de dos anys a l'agència, Jordi Pujol el va nomenar director del gabinet de premsa de Presidència de la Generalitat de Catalunya. Anys després, Pedrós va recordar la seva experiència a la Generalitat amb una trilogia formada pels llibres La volta al món amb Jordi Pujol (2002), Jordi Pujol a les Espanyes: de Madrid al Tròpic de Capricorn (2003) i Jordi Pujol, cara y cruz de una leyenda (2004).

Després de deixar la Generalitat, el periodista va ser subdirector del Grupo Recoletos, va dirigir Metro News a Espanya i el Diari de Tarragona.

stats