La pandèmia fa caure la producció de sèries per primera vegada en més de deu anys

Els mesos de confinament han afectat el nombre de noves ficcions

A. Palés
1 min
'Los Bridgerton' és una de les noves sèries estrenades durant el 2020

La pandèmia de coronavirus ha fet punxar la bombolla de les sèries. Per primera vegada en 10 anys la producció de sèries als Estats Units ha patit un descens, segons detalla l'informe que anualment fa la cadena FX. L'esclat de la pandèmia va fer que Hollywood aturés durant mesos el rodatge de produccions de televisió i això ha tingut conseqüències pel que fa al nombre de novetats. Durant el 2020 s'han estrenat als Estats Units 493 ficcions, una dada que suposa una disminució del 7% respecte al 2019, quan es van llançar 532 noves produccions, una xifra rècord.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta és la primera vegada que es detecta una caiguda de produccions des del 2009, any en què la cadena de pagament, ara propietat de Disney, va començar a publicar aquests informes. Des de la revista especialitzada Deadline apunten que aquest canvi de rumb en la indústria podria ser només temporal i estretament vinculat a la situació pandèmica. La publicació assegura que les cadenes en obert estan tornant a una seminormalitat que podria fer que a finals del 2021 el volum de producció sigui tan alt com en temporades anteriors.

La pandèmia ha afectat noves sèries però també altres que ja estaven en marxa. Plataformes de streaming i també cadenes de cable han fet marxa enrere en alguns dels seus plans de futur i han cancel·lat ficcions que tenien noves entregues confirmades. Netflix, per exemple, ha decidit cancel·lar sèries per a les quals ja tenien aprovades noves temporades, com ara GLOW o The Society. També han seguit un camí similar Showtime, que va cancel·lar Llegar a ser Dios en Florida, i l'ABC, que va decidir no continuar amb Stumptown tot i haver donat llum verda a la seva segona temporada.

stats