Mèdia 26/11/2012

"A la pista puc ser el puto amo, però fora sóc un xaval de 19 anys": Marc Màrquez, a 'El convidat', en 10 frases

El pilot de Cervera reflexiona sobre la seva carrera meteòrica i sobre els perills de la seva professió i de la fama

Ara
2 min
Albert Om i Marc Márquez, a 'El convidat' / TV3

BarcelonaAmb només 19 anys, Marc Màrquez era campió mundial de Moto2. El cap de setmana que Cervera li feia un homenatge per celebrar el seu segon títol mundial, Albert Om hi va passar dos dies i hi va mantenir una llarga conversa, emesa aquesta nit al programa 'El convidat, a TV3. Us la resumim en 10 frases.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

1. "Em sento un nen encara. El que tenen les motos és que sempre et relaciones amb gent més gran, i això et fa madurar més aviat."

2. "Sóc el mateix, encara que sigui campió. La gent em diu que em compri una casa, però a mi m'agrada estar aquí [amb els pares]. Hi ha un cub màgic on fiques la roba bruta i després ja no hi és [riu]"

3. "Crec que m'agradaria quedar-me a Cervera a viure. Hi tinc els amics i l'entorn fet, i això també t'ajuda a mantenir el cap centrat, perquè si no, quan guanyes, és fácil que se t'en vagi tot de les mans. La gent et va encebant, et diuen que ets el puto amo, gairebé se t'agenollen... Puc ser el puto amo a la pista, però fora de la pisat sóc un xaval de 19 anys".

4. "Tinc nòvia, de Cervera, però no ve amb mi a les curses. Allà hi vaig a treballar, i no t'emportes la dona a treballar. Quan entro al circuit, canvio, m'hi diuen els meus pares i el meu germà".

5. "Sóc poc supersticiós, només que utilitzo sempre calçotets blaus per als entrenaments i vermells per a la cursa, és l'única mania, una mica estrany, però...".

6. "Als 4 anys vaig demanar als Reis una moto de gasolina de fer salts. Els records més antics que tinc damunt d'una moto són caigudes, és el que més recordes. No sé quantes caigudes he tingut a la vida, moltes, moltes, potser més de mil".

7. "El pitjor que m'ha passat va ser allò de la vista. Vaig caure a Malaisia i hi veia doble. Era un nervi que se m'havia inflamat pel cop. Vaig estar així mesos i cada matí em llevava pensant a veure si ja hi veia normal. El metge em deia: 'Paciència, paciència'. Les lesions importants et fan fort mentalment, et fan madurar".

8. "No tinc carnet de moto per conduir per la carretera, com quasi tots els pilots. I encara que el tingués, intentaria no agafar la moto pel carrer i per la carretera, perquè inconscientment correria, i a la carretera hi ha altra gent, cotxes, motos, no estàs sol".

9. "El meu somni professional és guanyar les tres categories del mundial. En tinc dues i em falta la tercera, que és la més difícil. Però sobretot vull divertir-te damunt de la moto".

10. "A l'Emili [Alzamora, el seu entrenador] i a la família els tinc dit que, si veuen que em desvio que o canvio, que em clavin un clatellot".

stats