05/09/2023

La premsa de Madrid treu foc pels queixals amb la foto Díaz-Puigdemont

2 min
Carles Puigdemont i Yolanda Diaz conversen abans d'entrar a la reunió

BarcelonaAviat a la premsa conservadora madrilenya se li acabaran els adjectius i els epítets. Fa l'efecte que la fotografia d'aquest dilluns a Brussel·les de la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, i l'expresident i líder in pectore de Junts, Carles Puigdemont, no se l'esperaven. I quan un cop així t'agafa per sorpresa, doncs fa més mal. Els més adolorits són els d'El Mundo, que a portada fan un llarguíssim avanttítol ("La foto al Parlament Europeu que desacredita l'Estat") i després titulen: "La vicepresidenta rehabilita Puigdemont abans de l'amnistia". De fet, la indignació d'aquest diari ja va publicar dilluns al migdia el seu editorial en contra de la trobada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'Abc fa còmplice de l'operació Pedro Sánchez i titula: "El govern «passa pàgina» i legitima Puigdemont", fent servir l'expressió del president espanyol. La foto és un primer pla de Díaz i Puigdemont amb l'habitual actitud carinyosa de la líder de Sumar. La Razón fa un titular interpretatiu sobre el que creu que és l'estratègia de fons del govern espanyol: "Desbloquejar la crisi catalana sense límits constitucionals".

El País intenta ser el màxim de fred i es limita a dir que "Díaz i Puigdemont dialoguen sobre la investidura" i firma un editorial lleugerament crític. A la premsa catalana, en canvi, hi ha un clar suport editorial a la trobada. Així La Vanguardia titula "Díaz i Puigdemont exhibeixen la seva sintonia de cara a negociar la investidura", l'ARA diu "Díaz i Puigdemont obren la via de la negociació" i El Periódico, sens dubte el més entusiasta, afirma "Díaz es reuneix amb Puigdemont i fa un tomb a la negociació". L'excepció a la premsa catalana és El Punt Avui, l'únic diari espanyol i català que no obre amb Puigdemont sinó amb l'inici del curs escolar. Això sí, el titular potser també serviria per a la política: "Curs nou, vell conflicte".

stats