Mèdia 18/11/2014

Un presentador de televisió australià es vesteix igual durant un any per denunciar el sexisme

Assegura que, a diferència de la seva companya, ell no ha rebut cap crítica pel vestuari

Ara
1 min

BarcelonaEl presentador d'un magazín televisiu australià ha dut a terme un curiós experiment per visualitzar la diferència de tracte que reben ell i la seva companya al capdavant de l'espai. Durant un any sencer, Karl Stefanovic, conductor del programa matinal 'Today', del Channel Nine, s'ha posat cada dia el mateix vestit d'imitació de Burberry de color blau marí. Canviava, això sí, de camisa i de corbata, però el cas és que a ningú li ha cridat l'atenció que cada dia anés vestit igual.

"Ningú no se n'ha adonat. Els importa una merda", ha explicat el presentador en declaracions a l'agència Fairfax Media recollides per diversos mitjans locals. De fet, probablement ningú no se n'hauria adonat si ell mateix no ho hagués revelat. "A mi em jutgen per les meves entrevistes, pel meu lamentable sentit de l'humor i per com faig la meva feina, en general. En canvi, les dones són jutjades molt sovint per com van vestides o per com porten els cabells", ha lamentat el presentador.

Efectivament, durant el mateix any en què ell no s'ha canviat de roba, l'altra conductora del programa, Lisa Wilkinson, ha estat objecte de nombroses crítiques per part dels espectadors referides al seu aspecte, segons Stefanovic. La presentadora s'havia referit a aquest problema l'any passat durant una conferència: "Fins i tot mentre preparava aquesta conferència, la pregunta que m'han fet més sovint no era 'què diràs?', sinó 'què et posaràs?'", va explicar.

Amb tot, Stefanovic subratlla que sovint "són principalment altres dones" les que l'han jutjat en aquests termes, per això es pregunta si en casos com aquest es pot parlar de sexisme.

stats