Mèdia 29/06/2017

El president de 'La Razón', investigat per frau de subvencions públiques

Mauricio Casals, també adjunt a la presidència d'Atresmedia, estaria involucrat en un cas de desviament d'ajudes públiques per part de l'empresa tecnològica Zed Worldwide

Ara
2 min
El president de 'La Razón', investigat per frau de subvencions públiques

BarcelonaEl president de 'La Razón', Mauricio Casals, està sent investigat per la seva presumpta participació en un cas de frau de subvencions públiques orquestrat per l'empresa tecnològica Zed Worldwide, creadora de videojocs. Casals ha estat imputat per l'Audiència Nacional arran d'una querella presentada per la Fiscalia Anticorrupció.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En el marc de l'operació Hanta, la Policia farà avui 18 registres a Madrid, Barcelona i València, i espera practicar vuit detencions vinculades al grup Zed, entre les quals no hi ha la de Casals, contra el que sí que s'ha querellat Anticorrupció, segons ha informat Efe.

La investigació es va iniciar l'agost del 2016 i se centra en el suposat desviament de crèdits tous que el ministeri d'Indústria va concedir a Zedo Worldwide entre el 2010 i el 2015. En total, s'investiga el destí de 70 milions d'euros que hauria obtingut l'empresa gràcies a aquesta línia d'ajudes. En el cas de Casals, s'investiga si va intervenir per evitar que des d'Indústria es fiscalitzés el destí dels préstecs i en reclamés la devolució.

Paral·lelament, la Policia ha visitat 'La Razón' per demanar informació sobre un conveni de patrocini entre el diari i el grup Zed, dut a terme entre el 2009 i el 2012, que s'està investigant. Anticorrupció considera que el conveni podria haver estat utilitzat per desviar fons públics de forma irregular al diari.

'La Razón' ha fet públic un comunicat a través del seu perfil de Twitter en el qual desmenteix que el diari o el seu president hagin participat en cap tràfic d'influències o frau de subvencions. A més, han reiterat la seva disposició a col·laborar amb la investigació.

Per la seva banda, el Grupo Planeta, editor de 'La Razón', ha assegurat en un comunicat que des de juny del 2011 ha denunciat irregularitats en la gestió del grup Zed Worldwide. En aquest sentit, el grup, que ha reiterat la seva confiança en la innocència de Casals, afegeix que es personarà com a acusació particular per un perjudici econòmic de 120 milions d'euros. El Grupo Planeta va ser un dels principals accionistes de Zed, d'acord amb les dades del Registre Mercantil, que reflecteixen que a finals del 2015 va arribar a posseir el 43% dels seus títols.

stats