Mèdia 01/09/2014

El programa de TV3 'El medi ambient' acaba després de 22 anys

Ho ha confirmat a l'ARA el seu director, Xavier Duran, que es mostra "satisfet per haver fet una bona feina"

Joan Callarissa
2 min
'El medi ambient', a TV3

BarcelonaEl programa de TV3 'El medi ambient' deixarà d'emetre's a partir del proper dilluns, dia 8 de setembre, segons ha confirmat el director de l'espai, Xavier Duran, a través de Twitter. El programa acabarà, segons explica el periodista, després d'una emissió ininterrompuda de 22 anys a la cadena pública, que l'ha emès a diari des del 1992 entre el 'Telenotícies comarques' i el 'Telenotícies migdia', a les 14.20 hores. Tot i això, TV3 –amb qui s'ha posat en contacte l'ARA– no ha confirmat la supressió de l'espai, ja que de moment n'està prevista l'emissió fins al proper dia 14 de setembre. Una previsió de programació que, no obstant, reconeixen que es pot modificar.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Motius econòmics

Segons una nota informativa difosa per la secció sindical de TV3, els motius de la cancel·lació del programa serien de diversos tipus. "Les raons adduïdes són com sempre de caràcter pressupostari", explica la nota. És a dir, la supressió del programa suposa un estalvi que es veuria justificat en el fet que les tres persones que ara treballen al programa de manera fixa passarien a ocupar altres llocs en altres àrees de la cadena.

Tot i això, també s'ha donat a l'equip del programa arguments més pràctics per justificar-ne la supressió. El fet que el programa 'Espai Terra', presentat per Tomàs Molina, s'hagi d'ubicar properament –provinent de la franja del vespre– abans del 'Telenotícies comarques' suposaria que els dos programes se solapessin en els continguts en la franja horària del migdia, segons la direcció.

"Funció de servei públic"

Xavier Duran ha explicat a l'ARA que està "satisfet per haver fet una bona feina al llarg de 22 anys amb la divulgació ambiental i per haver donat veu a sectors que no ho tenen fàcil als mitjans de comunicació". A més, assegura també que està convençut "d'haver complert la funció de servei públic".

Actualment, el programa estava emetent reportatges ja emesos. Tot i això, ja n'hi havia de nous preparats per ser emesos a partir del dia 8 de setembre. No obstant, segons explica Duran, ja no seran emesos en l'horari de migdia i es difondran a través del canal informatiu 3/24. El programa ha estat esponsoritzat al llarg dels 22 anys per una mateixa empresa, Gas Natural.

stats