Comunicació
Mèdia 12/12/2011

Una quinzena d’activistes ocupen l’estudi d’Ona Mallorca per tornar a emetre

L’acció reivindicativa ha permès emetre una tertúlia durant poc més d’un minut

Ara
1 min
Els manifestants han pogut emetre una tertúlia durant poc més d’un minut

BarcelonaOna Mallorca ha tornat a emetre un programa en directe, aquest matí però durant poc més d’un minut. Una quinzena d’activistes de diversos col·lectius de l’illa han ocupat un dels dos estudis de l’emissora per emetre una tertúlia sobre la clausura de Ràdio Televisió de Mallorca. Han entrat per la porta principal de la ràdio, s’han instal·lat a l’estudi i han pogut començar a emetre la tertúlia, però tan sols ha durat en antena poc més d’un minut. Un tècnic, des de l’estudi del costat, ha tapat el programa protesta amb el fil musical que hi sona sense parar des de divendres.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A l’acció hi han participat membres d’algunes de les principals associacions i entitats de Mallorca, com l’Obra Cultural Balear, Memòria de Mallorca, el sindicat STEI-i i el Grup Balear d’Ornitologia, però ho han fet a títol personal. Poc després d’entrar a l’estudi i desplegar-hi al davant una pancarta que deia “La solució del PP és enviar els treballadors d’[M] a l’atur” el director de la ràdio, Josep Maria Ibáñez, ha ordenat a la recepcionista que telefonés a la policia i a un tècnic que aturés l’emissió. Amb tot, bona part dels treballadors que encara queden a la ràdio es miraven l’acció de protesta amb complicitat.

Quan els activistes s’han adonat que ja no emetien, se n'han anat. Gairebé en el mateix moment han arribat dues furgonetes de la Policia espanyola i cinc agents s’han desplegat a la porta de la ràdio per vigilar-la.

stats