Nomenament

Eulàlia Carbonell substitueix Jaume Peral al capdavant de RAC1

Xavier Pérez serà el director de continguts de l'emissora

1 min
Jaume Peral dirigirà un nou màster interuniversitari de la CCMA

BarcelonaEulàlia Carbonell serà la directora general de RAC1 i RAC105 a partir de l'1 de maig després del cessament de Jaume Peral. El Grupo Godó ha anunciat que, en paral·lel a la incorporació de Carbonell, es crea la figura de director de continguts de les emissores, un càrrec que ocuparà Xavier Pérez. Ell serà el responsable del conjunt de la programació radiofònica i antena.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Grupo Godó va anunciar la destitució de Peral, que feia quatre anys que estava al capdavant de RAC1 i RAC105, a principis del mes de març. En un correu enviat als treballadors, el grup de comunicació explicava que “l’empresa considera oportú incorporar un perfil més enfocat a la gestió i no tant als continguts editorials”. Peral va arribar a l’emissora a principis del 2018, mesos després de ser destituït com a director de TV3, càrrec que va ocupar només un any per deixar pas a Vicent Sanchis.

El nomenament de Carbonell i Pérez s'ha anunciat just l'endemà de fer-se públics els resultats de l'EGM de primavera, que han mostrat un descens d'oients tant per a RAC1 com per Catalunya Ràdio. En el cas de l'emissora privada, s'ha passat dels 967.000 oients de l'any passat (que era la seva segona millor dada històrica) a 855.000.

Des del Grupo Godó assenyalen que els nous càrrecs s'emmarquen en el context de diferents canvis organitzatius que s'han implementat en els últims mesos. El passat mes d'octubre, Óscar Rodríguez va ser nomenat director general de La Vanguardia.

stats