recull de premsa
Mèdia 26/12/2011

“Missió impossible: saber quant costa la casa reial”, a la portada de 'Público'

La premsa espanyola situa com a màxim protagonista d'aquest dilluns el discurs de Nadal del rei espanyol. El dia de Sant Esteve no s'editen diaris a Catalunya

Ara
2 min
Público, 26 de desembre

BarcelonaS'espera que la Zarzuela reveli els pressupostos desglossats que percep anualment la casa del rei, inclòs el sou del monarca espanyol, abans que finalitzi l'any. Público en fa una prèvia aquest dilluns i en l'edició impresa titula “Missió impossible: saber quant costa la casa reial”. Segons el diari, els pressupostos detallen una despesa de 25 milions, però mantenen en secret les partides que paguen els ministeris de Defensa, Interior i Hisenda. També s'hi han de sumar 34 milions més en concepte de conservació de palaus.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La premsa espanyola situa com a màxim protagonista d'aquest dilluns el discurs de Nadal del rei espanyol.

El Mundo titula “El rei passa l'examen” i subratlla el suport dels principals partits polítics i les xarxes socials al discurs del monarca espanyol. En la mateixa línia, La Razón rebla “Els espanyols aplaudeixen al rei per destacar la igualtat davant la justícia” i aporten les dades d'una enquesta d'NC Report segons les quals el 90,4% dels espanyols comparteixen l'exigència d'ètica del monarca amb tots aquells que tenen responsabilitats públiques. El diari també destaca el 84,4% d'enquestats que creuen que el monarca va ser valent exigint igualtat per a tothom davant la justícia. En aquest sentit, l'Abc opta per destacar les paraules del rei en el discurs i titula “La justícia és igual per a tots”.

Per la seva banda, El País es decanta per explicar “El rei mostra una gran preocupació pel mal que ha fet a la corona el 'cas Urdangarin'” i La Gaceta destaca “El rei sorprèn agafant com a suport una fotografia amb Rajoy i Zapatero”

El dia de Sant Esteve no s'editen diaris a Catalunya, degut a què els quiosquers fan festa el dia 26 de desembre.

stats