Mèdia 31/10/2021

RTVE demana perdó per "burlar-se" de l'accent gallec a 'MasterChef'

Els membres del jurat del programa van imitar l'entonació gallega

2 min
El jurat de 'Masterchef' durant la prova que va tenir lloc a Galicia

BarcelonaLa polèmica per la imitació de l'accent gallec que van fer els jutges de MasterChef celebrity –Samantha Vallejo-Nájera, Jordi Cruz i Pepe Rodríguez– ha acabat amb una disculpa per part de RTVE. La directora d'originals de la corporació pública espanyola, Ana María Bordas, ha demanat perdó per les "burles" a través del programa RTVE responde, l'espai de defensa de l'espectador. "Crec que l'ús de la imitació de l'accent i de la pronunciació gallega va ser desafortunada i inoportuna", ha expressat avui Bordas al programa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les crítiques per les imitacions dels membres del jurat de MasterChef celebrity es van produir després que el concurs gravés part d'un dels programes a la Corunya. Durant la prova d'exteriors enregistrada a la ciutat gallega els tres jurats van imitar l'entonació del gallec i van fer acudits sobre percebeiros. A Mesa pola Normalización Lingüística, organisme per a la defensa del gallec, va mostrar el seu descontentament per les imitacions assegurant que són un nou exemple del menyspreu que pateix el gallec per part de RTVE.

Arran de les crítiques, Bordas ha assegurat que "una de les responsabilitats de RTVE és defensar i protegir l'ús correcte de les llengües de l'Estat" i que la corporació espanyola es pren molt seriosament aquest compromís. "Demano disculpes a les persones que es van sentir ofeses", ha indicat Bordas, que ha reiterat que des de RTVE lamenten la comissió d'errors.

Tot i la disculpa, Bordas ha recordat que MasterChef celebrity és un programa d'entreteniment i que les imitacions es van fer en un ambient "distès". "En cap moment pretenien ferir els sentiments gallecs o burlar-se de la seva llengua", ha remarcat. La directora d'originals de RTVE ha afegit que el concurs de cuina té com a objectiu "entretenir transmetent valors positius" i deixant de banda les polèmiques. "Si MasterChef es va desplaçar a Galícia va ser per posar en valor la bellesa d'aquesta comunitat, la seva gastronomia i la bondat de la seva gent i no per ressaltar aspectes negatius o burlar-se de ningú", ha remarcat.

stats