23/04/2016

Una vaga entela el Sant Jordi de TV3 i Catalunya Ràdio

2 min
Membres del comitè d’empresa lliurant al president de la comissió de control de la CCMA, David Mejía, 1.300 firmes contra el procés judicial a un treballador.

BarcelonaLa pau social a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va costar més d’un any de negociació i es va saldar amb unes vagues que van contribuir a la pèrdua de lideratge de TV3, el febrer del 2014. Avui la televisió pública enceta un nou període de protestes laborals que salten a la pantalla. En aquest cas, però, el motiu no són el manteniment de la plantilla o els sous, sinó el judici que pesa sobre un treballador de la televisió acusat d’haver-se infiltrat en els ordinadors de la direcció de la CCMA i d’haver distribuït documents confidencials (en què hi havia els salaris de tots i cadascun dels treballadors dels mitjans públics catalans). Les aturades d’aquesta diada de Sant Jordi es faran entre les 14 h i les 15.30 h i les 20.30 i les 21.30 h.

Els treballadors exigeixen que la direcció de la Corporació -que actua com a acusació particular- desisteixi del judici. El consell de govern de l’ens ha fet seva la petició del fiscal, que demana set anys de presó. “Es tracta d’un tema passat, que fos qui fos l’autor de la filtració, es referia a una informació que avui ja és pública”, explicava el comitè de TV3 en un comunicat. “Mantenir-lo viu és impedir tancar un període de durs conflictes entre la plantilla i la CCMA”. Al seu parer, que la Corporació es retirés com a acusació particular afavoriria una sentència més baixa. Durant la Diada, els comitès tant de TV3 com de Catalunya Ràdio seran al set des d’on s’emet el programa conjunt de Sant Jordi “per explicar a la ciutadania la gravetat de la petició de presó per al company, que pot afectar molt, com ha fet fins ara, el seu estat de salut i el de la seva família”.

La direcció, en canvi, qualifica la vaga d’“incomprensible” i argüeix que l’assumpte sí que incumbeix la Corporació. També ha recordat als representants dels treballadors que, en un primer moment, es va reclamar que es perseguís el cas fins al final. Els documents van ser enviats a tots els treballadors des de l’adreça del president Brauli Duart, la qual cosa va fer pensar, en un primer moment, que ell o algú del seu equip podia haver enviat el full de càlcul per error.

En l’última conversa entre Núria Llorach (presidenta en funcions que ha rellevat Brauli Duart) i els treballadors, se’ls va asssegurar que, si la fiscalia i l’advocat del treballador arribaven a un pacte, la Corporació l’acceptaria.

La plantilla ha convocat també vagues per al 26 d’abril i el 3 de maig, coincidint amb les semifinals de la Champions. Aquí, al marge de l’impacte en audiència, TV3 haurà de suportar també una disminució d’ingressos, ja que els patrocinadors del campionat exigiran una compensació per no emetre els partits.

Un programa conjunt per a ràdio i televisió

En línia amb el procés de confluència que estan vivint TV3 i Catalunya Ràdio, aquest Sant Jordi la Corporació emetrà el seu primer programa conjunt, entre les 12 i les 14 h. Presentat per Núria Solé (d’ Els matins de TV3) i Ricard Ustrell (d’ El suplement de Catalunya Ràdio), s’entrevistaran escriptors d’arreu de Catalunya. A més, Toni Puntí (de Tria33 ), i Xavi Rosiñol (de La tribu de Catalunya Ràdio ) recorreran les parades.

stats