ELS DRETS DELS MENORS DAVANT LA TELEVISIÓ
Mèdia 06/01/2011

Qui s'encarrega de protegir l'horari protegit?

En qualsevol hora del dia és possible veure en directe la vida dels concursants de la casa de Guadalix pel Gran Hermano 24 Horas. Algunes veus critiquen la desprotecció dels infants davant d'aquest nou canal.

Laia Altarriba
1 min
Els concursants de Gran Hermano En una de les activitats durant l'actual edició. El programa va arrencar l'any 2000 a Telecinco i el produeix des d'aleshores Zepelin TV.

BarcelonaEntre 100.001 i 500.000 euros és la xifra amb què es podria sancionar Telecinco si l'organisme competent considerés que el nou canal Gran Hermano 24 Horas vulnera la legislació que protegeix els menors. És la multa que aplica la llei espanyola general de l'audiovisual, aprovada el 31 de març, per infraccions greus, que són les que s'imposen en relació amb la vulneració de drets dels menors.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La substitució de CNN+ per aquest canal que emet ininterrompudament la vida dels concursants de Gran Hermano ha generat algunes queixes públiques. Tot i això, el ministeri d'Indústria, que és qui tindria la competència per multar la cadena, de moment no preveu actuar d'ofici i ha explicat a l'ARA que encara no s'ha presentat cap denúncia formal. "Si hi ha denúncies ens activem, però d'entrada no ens posem a estudiar un canvi en la programació", expliquen des del gabinet de premsa del ministeri.

Des del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) es mostren preocupats amb l'emissió contínua de Gran Hermano . Tot i que les cadenes estatals queden fora del seu àmbit d'actuació, la portaveu de l'organisme, Dolors Comas, explica que els amoïna l'emissió del nou canal perquè arriba a les llars catalanes. Malgrat tot matisa que "més enllà de dir si ens agraden o no aquests programes de teleporqueria", el que s'ha d'estudiar és la qualificació que tenen (és a dir, per a quines edats estan permesos) i veure si s'adeqüen a l'horari protegit per als menors. És aleshores quan es podrien emprendre sancions. Però des del CAC no hi podran intervenir, ja que la seva actuació és limita a l'àmbit català.

stats