Educació i periodisme
Mèdia 19/11/2023

La sequera vista amb ulls d'infant: no et perdis l'ARA dibuixat per nens i nenes

Quinze escoles rurals il·lustren a l'ARA la crisi de l'aigua

ARA
2 min

BarcelonaEn col·laboració amb l'Unicef, aquest any l'ARA dibuixat per nens i nenes que es fa cada 20 de novembre, Dia Internacional de la Infància, tractarà sobre l'aigua i la sequera. Hi han participat escoles rurals de diferents punts del país. En plena crisi climàtica, i amb Catalunya en alerta per sequera, és una qüestió de gran rellevància i de plena actualitat, que informativament abordarem explicant d'on ve l'aigua de l'aixeta que ens arriba a casa i quins són els llocs més conflictius del planeta pel que fa a l'accés a l'aigua. En aquest segon punt hem comptat amb l'assessorament d'Unicef.

Els nois i noies que hi participen a través de les seves escoles, dels cursos de 4t a 6è de primària, han fet dibuixos, poemes i contes –els guardonats es publicaran al suplement Criatures–. El millor dibuix serà la portada del diari del 20 de novembre, dilluns.

Les escoles participants són Els Pins, de Cabrianes (Moianès); l'Institut Escola Corbatera, de Cornudella de Montsant (Priorat); l'Escola 16 de febrer, dels Muntells, a Sant Jaume d'Enveja (Montsià); Els Set Focs, de Bellaguarda (Garrigues); Divina Pastora, de Vinallop (Baix Ebre); El Timó, de Sidamon (Pla d'Urgell); Escola de Llobera (Solsonès); Les Cucurulles, de Palau de Santa Eulàlia (Alt Empordà); Tramuntana, de Vilanant (Alt Empordà); Teresa Salvat i Llauradó, de l'Aleixar (Priorat); Pedra Blanca, de la Pera (Baix Empordà); Vallmajor, de Bovera (Garrigues); La Granadella (Garrigues); Mossèn J.M. Albert, de Cistella (Alt Empordà) i l'Escola de Garrigàs (Alt Empordà).

L'ARA dels infants és una iniciativa que ha rebut diversos reconeixements periodístics al llarg dels anys i que combina la participació dels infants i el món educatiu amb el periodisme.

Dues companyes s'ajuden mutuament amb els seus dibuixos.
Els nens aprenen com funciona el Diari ARA.
stats