Mèdia 01/12/2020

De 'Dime quién soy' a 'Los Bridgerton': les sèries imprescindibles del desembre 2020

Una de les estrenes destacades és l'episodi especial d''Euphoria'

Alejandra Palés
3 min
Irene Escolar, protagonista de 'Dime quién soy'

BarcelonaEl 2020, un dels anys més estranys que hem viscut mai, s'acosta a la seva fi i ho fa amb algunes estrenes serièfiles destacables. Seleccionem aquelles a les quals caldrà seguir la pista durant el desembre.

'Dime quién soy' (Estrena - 4 de desembre)

Movistar+

Basada en la novel·la supervendes de Julia Navarro, Dime quién soy és la gran superproducció d'època de Movistar+, que s'ha associat amb Telemundo International Studios per garantir la distribució de la sèrie als Estats Units. Irene Escolar dona vida a Amelia Garayoa, l'heroïna d'aquest drama que repassa alguns dels esdeveniments històrics més importants del segle XX. L'Amelia viu la Segona República Espanyola, però també coneix de primera mà la Roma de Mussolini o l'Atenes ocupada pels nazis. En la sèrie també hi participen actors catalans com Pablo Derqui i Oriol Pla.

'Euphoria' (Episodi especial - 7 de desembre)

HBO

L'especial d''Euphoria' està protagonitzat per la Rue

La pandèmia ens ha deixat sense segona temporada d'Euphoria, una de les sèries que va marcar el 2019. Perquè els espectadors aguantin els mesos d'espera que queden, el creador de la sèrie, Sam Levinson, ha escrit i dirigit un capítol especial, titulat Las rayadas no son eternas, protagonitzat per un repartiment reduït a la mínima expressió. Ambientat al dia de Nadal, l'episodi segueix la Rue (Zendaya) després de la seva separació de la Jules i la seva recaiguda en les drogues.

'Your honor' (Estrena - 21 de desembre)

Movistar+

Una sèrie plena de noms amb solera. Bryan Cranston (Breaking bad) interpreta Michael Desiato, un jutge de Nova York que es veu forçat a posar en dubte les seves conviccions després que el seu fill adolescent atropelli un noi i fugi. El cas es complicarà quan es descobreixi que la víctima és fill d'un mafiós. La sèrie ha estat creada per Peter Moffat, responsable de The night of, i compta amb Michelle i Robert King (The good fight) com a productors executius.

'Los Bridgerton' (Estrena - 25 de desembre)

Netflix

El 2018 Netflix va anunciar a bombo i platerets que havia fitxat Shonda Rhimes, artífex d'Anatomía de Grey, per crear en exclusiva noves sèries. Els mesos, però, han anat passant i les noves sèries de Rhimes no arribaven. L'espera s'acabarà el dia de Nadal amb l'estrena de Los Bridgerton, una sèrie d'època amb moltes llicències creatives. Inspirada en les novel·les romàntiques de Julia Quinn, la sèrie explica la història de la Daphne, la filla gran de la família Bridgerton que busca l'amor verdader durant els anys de la Regència al Regne Unit. Entre les protagonistes hi ha Nicola Coughlan, coneguda per ser la Clare de Derry Girls.

I a més...

  • HBO estrena el 23 de desembre Two weeks to live, el retorn a la petita pantalla de Maisie Williams, l'Arya de Joc de trons. L'actriu interpreta la Kim, una noia criada en un lloc remot que s'enfronta per primer cop al món real amb una missió amb la qual vol honorar la memòria del seu pare, mort en estranyes circumstàncies. La plataforma també incorpora l'11 de desembre Adult material, vista ja a Filmin.
  • Netflix recorda la tràgica figura de la cantant Selena Quintanilla, la gran icona de la música Tex-mex. Selena arriba el 4 de desembre. Una altra de les novetats destacades és El desorden que dejas, minisèrie protagonitzada per Imma Cuesta i Bábara Lennie (11 de desembre).
  • Movistar+ estrena el 6 de desembre la docuficció Porvenir, una producció que barreja una part purament documental amb una de ficció per explicar les conseqüències del canvi climàtic. Iñaki Gabilondo és l'encarregat de guiar l'espectador. El 7 de desembre arriba l'última temporada de Shameless. La plataforma també incorpora el 22 de desembre Los Durrell, sèrie britànica ja vista a Filmin.
  • Amazon té com a gran aposta per al desembre El Cid, superproducció espanyola protagonitzada per Jaime Lorente (La casa de papel).
  • Filmin rep el desembre amb tres produccions europees: El desertor (8 de desembre), història d'amor entre un soldat alemany i una guerrillera partisana; Manhunt, la investigació sobre l'assassí en sèrie Levi Bellfield, i El beso de Singapur, comèdia dramàtica sobre un triangle amorós durant la invasió japonesa de Singapur.
  • Disney+ rep el Nadal amb una de les seves grans estrenes de l'any, la pel·lícula Soul (25 de desembre), que no s'estrenarà als cinemes i s'oferirà sense cost addicional.
  • Apple TV+ es vesteix de Nadal amb un especial festiu protagonitzat per Mariah Carey que s'estrena el 4 de desembre.
stats