Sèries
Mèdia Sèries 16/05/2022

Amor contra el temps a HBO Max

Rose Leslie i Theo James protagonitzen 'La mujer del viajero del tiempo', l'últim drama romàntic de la plataforma

4 min
Un moment de 'La mujer del viajero del tiempo'

BarcelonaHan passat més de vint anys des que l'escriptora nord-americana Audrey Niffenegger (Michigan, 1963) va catapultar-se a primera línia de la literatura internacional amb La mujer del viajero del tiempo. La novel·la –una fusió molt ben tramada de ciència-ficció, drama i romanticisme– es va convertir en un bestseller el 2003 i va captivar milions de lectors arreu del món. Era el primer llibre de Niffenegger i explicava una història inusual, la de la Claire i el Henry, una parella enamorada i senzilla però amb un gran obstacle: ell té un desordre genètic que li provoca que es desplaci involuntàriament pel temps. Amb aquell debut, Niffenegger va guanyar el premi Exclusive Books Boeke Prize i l'Specsavers National Book Awards. Poc després, el 2009, Robert Schwentke va adaptar la història al cinema amb Rachel McAdams i Eric Bana com a protagonistes.

La pel·lícula va passar sense pena ni glòria per les cartelleres dels cinemes i Niffenegger va desvincular-se'n des del principi. En diverses ocasions va dir que no l'aniria a veure perquè només se sentia seus els personatges del llibre. L'escriptora va continuar publicant –el 2009 va llançar Her fearful symmetry i el 2013 Raven girl– però no va ser gaire prolífica i els llibres posteriors van quedar lluny de la primera novel·la. Ara HBO Max dona una nova oportunitat a aquella història amb una nova adaptació audiovisual de La mujer del viajero del tiempo, en aquesta ocasió en forma de sèrie. La ficció s'estrena el 16 de maig a la plataforma i tindrà sis episodis.

La mujer del viajero del tiempo està dirigida per David Nutter, que va guanyar un premi Emmy per la seva feina a Game of thrones. Els protagonistes també són dos actors de primera línia. Rose Leslie, coneguda sobretot pel seu paper d'Ygritte a Game of thrones, interpretarà la Claire. Des de la seva participació a la sèrie dels dracs, l'actriu escocesa ha anat encadenant projectes de primera divisió, com el personatge de Maya Rindell a les primeres temporades de The good fight (2017-2019) i el de la detectiu Kirsten Longacre a Vigil (2021), una ficció policíaca que transcorre dins d'un submarí.

Una història d'amor plena d'obstacles

Ara Leslie es posarà a la pell d'una dona que constantment està a l'espera del retorn del seu marit. "De sobte els llençols es desinflen, o l'aigua de la dutxa segueix corrent… i t'adones que ell ha tornat a desaparèixer", diu el seu personatge al tràiler de la sèrie. La Claire assumeix amb resignació i sentit de l'humor la condició del seu marit i la incertesa constant per no saber mai a quin moment del passat s'ha teletransportat. El seu personatge dona sentit als viatges en el temps del Henry, que no pot triar on es trasllada i que busca la Claire sense parar, independentment de l'època en què es troba. La sèrie relata així la seva història d'amor i les lluites de cadascun d'ells per continuar junts malgrat tots els obstacles.

Un moment de 'La mujer del viajero del tiempo'.

L'actor britànic Theo James és l'encarregat de donar vida al protagonista, un bibliotecari humil que és incapaç de controlar el seu desordre genètic i que es troba com, de cop i volta, el seu cos nu viatja en el temps i apareix en una altra època. James és un actor de llarga trajectòria, conegut sobretot per la seva feina a la pel·lícula distòpica Divergente (2014). L'intèrpret també ha participat a la sèrie de televisió The Witcher (2019) i a la pel·lícula posterior The Witcher. Nightmare of the wolf (2021), on encarnava el personatge de Vesemir. A banda de Leslie i James, el repartiment de La mujer del viajero del tiempo està format per Desmin Borges, que interpreta el Gomez, el millor amic de la Claire. L'home n'està secretament enamorat però amb els anys es convertirà, a la vegada, en amic i salvador del Henry. La sèrie també compta amb l'actriu Natasha López, que es posa en el paper de la parella del Gomez i millor amiga i confident de la Claire. El matrimoni protagonista, però, manté en secret absolut la condició del Henry i les seves desaparicions sobtades seran un punt de conflicte i de misteri en la relació amb els amics.

El guió i l'adaptació de la sèrie han anat a càrrec de Steven Moffatt, que abans havia treballat en ficcions com Doctor Who i Sherlock. En una entrevista a The New York Post, el guionista explica que és un gran fan de la novel·la i del plantejament que fa de la relació entre els protagonistes: "La majoria de les històries d'amor acaben a l'altar i ens hi tornem a reunir quan hi ha un divorci, una aventura o un d'ells mor. No expliquen el mentrestant, el moment en què dues persones estan perfectament felices juntes durant dècades –diu Moffatt–. Això és una mena de miracle continu que ens envolta, i no sabem com fer-ne ficcions, perquè només sona sentimental i poc dramàtic. Utilitzant els viatges en el temps, Audrey Niffenegger et permet recordar a cada pàgina que l'amor està inextricablement lligat a la pèrdua".

stats