Ficcions

'Ciclos' i tres sèries més per a aquest cap de setmana

AppleTV+ estrena la nova temporada d'aquesta comèdia sobre el procés d'adopció d'una parella anglesa

3 min
El Jason i la Nikki

BarcelonaSer pares o renunciar a ser-ho. Aquest era el dilema a què s'enfrontaven la Nikki (Esther Smith) i el Jason (Rafe Spall) a l'inici de Ciclos, la comèdia d'AppleTV+ que estrena aquest divendres la seva tercera temporada amb els protagonistes totalment immersos en un procés d'adopció que tindrà algunes sorpreses. La parella londinenca –viuen al barri de Camden, que té molta presència durant tota la sèrie– descobrien al principi de la comèdia que tots dos tenien problemes de fertilitat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot i un punt de partida que pot semblar terreny adobat per al dramatisme, Ciclos és una comèdia que ho aposta tot a l'esperança i al feel good. "Ha sigut un procés ple d'alts i baixos per a ells. S'ha posat a prova la seva relació. Hi ha hagut adversitats i discussions, però pel camí la seva relació s'ha fet més profunda. Com més els posen a prova, més s'estimen. És una sèrie molt aspiracional en aquest sentit, perquè crec que és el que tots desitgem en aquesta vida", explica Rafe Spall a l'ARA sobre en quin moment es troben els protagonistes a l'inici de la nova temporada.

En aquests nous episodis, la Nikki i el Jason hauran de passar de la teoria a la pràctica, ja que per fi conviuran amb els seus fills. Això farà que tots dos hagin de confrontar el tipus de pares que creien que serien amb els que són realment. "La Nikki té una idea molt clara de quina mena de mare serà, però s'adona que la realitat és molt diferent. No pots controlar-ho, no pots controlar el vincle que establiràs amb els nens", detalla Esther Smith, que avança que un dels motius de conflicte serà la constant comparació amb la relació que el Jason té amb els seus fills. A diferència de la Nikki, el Jason viu les coses de manera més despreocupada i això fa que els seus fills el considerin el pare "divertit".

Una comèdia per sentir-se bé

Ciclos tracta amb cura els problemes d'infertilitat i dona una visió optimista i lluminosa, sense ser naïf, del que implica un procés d'adopció. "M'he trobat amb molta gent que tenia por de veure la sèrie perquè sentien que era un tema que els tocava massa de prop. És molt sensible i íntim. Però aquesta sèrie et recorda que no estàs sol, que no només et passa a tu, li passa a moltíssima gent. En aquest sentit, la sèrie aporta un gran consol i et fa sentir bé", explica Smith. L'actriu explica que durant els mesos més durs del covid era habitual rebre missatges d'espectadors a través de les xarxes socials que confessaven que la sèrie els havia ajudat a passar aquells moments difícils. Spall considera que un dels encerts és tractar els problemes per concebre des de l'humor: "Si estàs passant per una situació similar, el que no vols és veure res que et faci sentir trist o com una merda. Vols que se'n faci broma i t'hi sentis inclòs. La comèdia, quan s'utilitza bé, és una de les coses més inclusives del món i ens fa sentir a prop els uns dels altres".

La sèrie fonamenta bona part del seu encant en la química que s'estableix entre la parella protagonista, que reben el suport de les seves famílies disfuncionals. "Crec que és un dels aspectes més importants de la sèrie, i també dels més atractius. De seguida que ens vam conèixer ens vam fer riure l'un a l'altre i això és quasi màgic. És una alquímia que no pots construir, simplement passa. I és veritat que tenim molt bona química", reconeix Spall.

Ciclos estrena la seva tercera temporada amb la incorporació al catàleg d'AppleTV+ dels dos primers episodis. Després del debut dels dos primers capítols, estrenarà nous episodis amb una freqüència setmanal cada divendres.

Les altres sèries que arriben a les plataformes
  • 'Inside n9' (Filmin) La comèdia britànica de culte estrena setena temporada sense deixar enrere l’estructura que l’ha fet famosa: cada un dels episodis explica una història diferent, que pot transitar per diversos gèneres. Entre els capítols d'aquesta temporada n’hi ha un protagonitzat per un grup de vells amics que fa un passeig per un llac o un altre sobre una investigadora peculiar que s’encarrega del cas de la desaparició d’un nen.
  • ‘Hacia delante’ (AppleTV+) A més de la nova temporada de 'Ciclos', AppleTV+ també estrena aquesta comèdia familiar sobre el Josh, un nen de 12 anys amb una cama ortopèdica que, després de molt temps escolaritzat a casa, comença una nova etapa en una escola pública. El protagonista s’haurà d’adaptar a una realitat que està molt lluny del que ha viscut fins ara.
  • ‘Virgin river’ (Netflix) No entrarà mai a cap llista de les millors sèries de l’any, però és d’aquelles que sempre aconsegueix fer-se un forat entre les més vistes de Netflix. En la quarta temporada d’aquest culebrot nord-americà ambientat en un poble de muntanya de Califòrnia, la Mel seguirà endavant amb el seu embaràs, tot i que no sap si la criatura que espera és del seu difunt marit o de la seva actual parella, el Jack.
stats