Televisió

Un dels creadors de 'Cuéntame' acusa alguns dels actors de la sèrie d'"inquisidors"

Eduardo Ladrón de Guevara assegura que hi va haver membres del repartiment que menystenien els guionistes

2 min
Els actors en una escena de 'Cuéntame cómo pasó'

BarcelonaDesprés de 23 temporades en emissió, Cuéntame cómo pasó, la sèrie més longeva de l'audiovisual espanyol, està a punt d'acomiadar-se dels espectadors. El seu adeu no serà tan plàcid com s'esperava després que un dels seus creadors hagi carregat contra part del repartiment de la sèrie, acusant alguns dels actors d'haver-se convertit en "inquisidors". Aquesta polèmica arriba després de les crítiques que va rebre recentment l'actriu María Galiana, que interpreta l'àvia Herminia, per unes declaracions a Vertele en què menystenia la sèrie i les trames del seu personatge.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En un col·loqui organitzat per Alma, el Sindicat de Guionistes d'Espanya, Eduardo Ladrón de Guevara, un dels creadors de la sèrie, va arremetre contra alguns dels actors de la sèrie assegurant que no respectaven la seva feina des de gairebé els inicis de la seva emissió. "En aquesta sèrie hi va haver actors amb molt poca educació. Jo he patit molt perquè durant les anomenades taules italianes, quan ens reuníem i llegíem els guions, els actors es van convertir en autèntics inquisidors", assenyala Ladrón de Guevara, que assegurava sentir-se "perplex" per la falta de respecte de les declaracions de Galiana. Entre altres coses, l'actriu va assegurar que en més d'una ocasió ella i alguns dels seus companys van haver "de cantar les quaranta" als guionistes. "La idea que els protagonistes, sobretot la família, tenien del que era Cuéntame s'ha imposat sempre, i és el que ens ha fet perdurar. Perquè si no, ens n'hauríem anat a la porra en tres o quatre anys, o menys", argumentava Galiana.

Durant la seva intervenció el guionista va assegurar que aquesta mena d'actituds van començar gairebé des del segon o tercer episodi. A més, va aprofitar per assenyalar directament l'actriu Irene Visedo, que dona vida a Inés Alcántara, com una de les membres del repartiment que es van encarar amb els guionistes. "Al principi, devia ser el capítol tres o quatre, vam arribar a la taula per llegir el guió i una actriu, quan estàvem a punt de començar, treu de la bossa un guió que havia escrit ella. L'actriu es diu Irene Visedo, i em vaig quedar atònit. Aquí em sembla que la productora no va actuar bé. Va ser la primera vegada que els actors es van imposar i així ens va anar en molts moments", va destapar el guionista. "A part de com és de vexatori, crea un ambient francament dolent. Mai li vaig fer un retret, però sempre que he tingut ocasió he denunciat aquest lamentable succés", va remarcar.

Un altre moment de conflicte durant el desenvolupament de la sèrie va ser la trama de la primera separació dels pares Alcántara, Mercedes i Antonio. Imanol Arias no hi estava d'acord i la temporada es va haver de reconfigurar. "Ho recordo amb molta angoixa perquè vam haver de fer transaccions amb els actors, amb la productora... Perquè a més del pes dels actors, el productor [Miguel Ángel Bernardeau], que està casat amb l'actriu principal [Ana Duato], acaba tenint molt pes".

Cuéntame cómo pasó està emetent actualment la seva 23a temporada, de la qual només queden dos episodis. L'última temporada ha tingut set capítols monogràfics, un per cada membre de la família Alcántara.

stats