Mèdia Sèries 27/12/2021

Disney+ s'atreveix amb l'enigma de Boba Fett

Després de l'èxit de 'The Mandalorian', la plataforma llança una nova sèrie de l'univers 'Star Wars'

3 min
Una de les escenes de la nova sèrie 'El libro de Boba Fett'

BarcelonaFa gairebé quatre dècades que una incògnita persegueix els fans de Star Wars: ¿Boba Fett és viu o mort? La història d'aquest guerrer d'armadura lluent va convertir-se en llegenda a Star Wars. Episodi VI: el retorn del Jedi. En aquella pel·lícula, estrenada el 1983, Boba Fett queia a les mandíbules del Pou de Sarlacc i tot apuntava que al caça-recompenses se li havia acabat la trama. Fins ara. Després de l'èxit descomunal de The Mandalorian, Disney+ ha decidit seguir alimentant la febre de Star Wars amb una sèrie dedicada exclusivament a Boba Fett, un personatge que, amb el temps, els seguidors de la saga s'han acabat estimant. El libro de Boba Fett s'estrena aquest dimecres i, de moment, està pensada com una minisèrie de set episodis.

L'aposta de la plataforma no és a cegues: amb els anys, Boba Fett s'ha convertit en un personatge mític capaç de fer alçar les celles dels participants en la casa de subhastes Sotheby's, on en més d'una ocasió s'han venut els seus cascos utilitzats a les pel·lícules per més de 100.000 dòlars. La primera vegada que Boba Fett va fer acte de presència a Star Wars va ser el 1977 a la pel·lícula Una nova esperança. El seu nom està lligat al de Jango Fett, el seu pare, un soldat pràcticament invencible que va ser escollit per crear clons d'ell mateix. Una d'aquestes còpies és precisament Boba Fett, a qui va adoptar com a fill. Però els arguments de Star Wars van com van, i ben aviat Boba Fett va quedar orfe i sol al món. Del pare només li va quedar el seu casc abonyegat, que es va fer seu i que ha esdevingut un dels símbols més emblemàtics de l'univers galàctic.

El retorn d'un líder venjatiu

La joventut del guerrer s'explica en part a la sèrie animada Star Wars: the clone wars –també disponible a Disney+–, però, més enllà d'aquesta producció, poc se sap de qui és i què pensa Boba Fett. Al final de la segona temporada de The Mandalorian, l'incansable caça-recompenses feia una incursió que ja deixava entreveure la intenció de Disney+ de seguir-li donant vida. En aquella ocasió, Boba Fett tornava al palau de Jabba acompanyat de la franctiradora Fennec Shand i disposat a reclamar el territori que, temps enrere, van governar Jabba el Hutt i el seu sindicat del crim.

"No soc un caça-recompenses", afirma Boba Fett a l'inici del tràiler de la nova sèrie. El protagonista busca ser un líder respectat que no governi a través de la por, però per aconseguir-ho haurà de teixir aliances amb els capitans de Jabba el Hutt. I no serà fàcil. Les arenes de Tatooine seran l'escenari de confrontacions, baralles i traïcions propiciades sobretot per l'antagonista de Boba Fett, Bib Fortuna, l'antic majordom de Jabba convertit en un mafiós poderós.

Per a El libro de Boba Fett, Disney+ ha apostat sobre segur. El creador de la sèrie és Jon Favreau –el mateix impulsor de The Mandalorian–, juntament amb George Lucas, Dave Filoni i Robert Rodriguez. El repartiment està encapçalat per Temuera Morrison, que interpreta Boba Fett, i Ming-Na Wen al paper de Fennec Shand. També hi apareixerà l'actriu Jennifer Beals. Disney+ ha mantingut en secret la resta de noms del repartiment de la sèrie. En una entrevista a Rotten Tomatoes, Temuera Morrison explica que El libro de Boba Fett mostrarà "el passat del personatge", en referència a l'enigma de la seva desaparició al Pou de Sarlacc. "Ara és l'hora de viatjar enrere en el temps per esbrinar més coses de Boba Fett", afegeix Morrison, que es va estrenar com a actor de Boba Fett a la pel·lícula Star Wars. Episodi II: l'atac dels clons. La nova sèrie vol fer justícia al seu personatge amb sis episodis que funcionen com una història de gàngsters, disputes i orgull.

'The Mandalorian': el fenomen que ha fet embogir els fans de 'Star Wars'

Quan Disney+ va inaugurar la seva plataforma de streaming, ho va fer amb una sèrie que ràpidament es convertiria en un dels seus cavalls de batalla: The Mandalorian. La sèrie va estrenar-se el 12 de novembre del 2019 als Estats Units –a Catalunya va arribar amb el desembarcament de Disney+ el 2020– amb Din Djarin (Pedro Pascal) com a protagonista. Djarin és un pistoler solitari i la seva història se situa més enllà de la Nova República i cinc anys després d'El retorn del Jedi. Creada per Jon Favreau i Dave Filoni, la sèrie pren la forma d'una aventura èpica en l'univers de Star Wars, i aprofita aquest escenari per rescatar personatges de la saga i d'altres que no apareixien a les pel·lícules però que ja s'han convertit en estrelles de The Mandalorian, com Baby Yoda.

Després de dues temporades, la sèrie s'ha consolidat com un fenomen impulsat sobretot pels fans de Star Wars. El seu èxit és tal que l'any passat es va convertir en la ficció més piratejada –va desbancar del capdamunt del rànquing Joc de trons–. Ara els seus seguidors estan pendents de la tercera temporada, que va començar a rodar-se a l'octubre. De moment se saben poques coses dels nous episodis: Disney+ ha confirmat que tornarà a estar protagonitzada per Pedro Pascal i la previsió és que s'estreni l'any vinent.

stats