'Euphoria' torna mostrant un desencant adolescent més extrem

La nova temporada de la sèrie de HBO Max inclou una trama de narcotràfic en què estarà implicada la Rue, personatge interpretat per Zendaya

4 min
Hunter Schafer i Zendaya, protagonistes d''Euphoria'

BarcelonaQuan Euphoria va aterrar a la HBO ara fa més de dos anys a molts espectadors els va explotar el cap. El drama de Sam Levinson no era la sèrie d'adolescents que tothom estava acostumat a veure. La Rue i les seves amigues eren noies desencantades amb una vida que tot just començaven a viure. L'estètica de la sèrie, a més, era trencadora fins al punt de servir d'inspiració a dissenyadors d'arreu del món. Després d'una llarga espera a causa de la covid, els adolescents d'Euphoria tornen a la pantalla aquest dilluns, tot i que el seu estat d'ànim no és gaire millor que el de l'última vegada que els vam veure: la sèrie torna més explosiva, i els seus personatges, amb moments d'eufòria i desolació més profunds.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un dels puntals de la sèrie de HBO Max, que està basada en una ficció israeliana, és Zendaya, que interpreta la Rue i a la qual la ficció li ha servit per consolidar el seu estatus d'estrella. La seva interpretació d'aquesta adolescent enganxada a les drogues i sense cap intenció de deixar-les li va valer el premi Emmy a la millor actriu dramàtica l'any 2020 i li va permetre deixar enrere de forma definitiva el seu passat com a nena Disney. En aquesta segona temporada, el personatge de la Rue promet seguir sent un repte interpretatiu per a l'actriu, ja que la noia segueix endavant amb el seu camí d'autodestrucció. "No és una temporada fàcil, de cap manera és fàcil de veure. Aquesta temporada és d'altures altíssimes i caigudes profundíssimes. Algunes coses són realment divertides i hilarants, però també hi ha coses molt angoixants", explicava l'actriu en una trobada amb mitjans.

Un retorn amb més força

En aquesta nova temporada, la Rue segueix consumint i acabarà embolicada en una xarxa de narcotràfic, una trama en la qual tindrà un pes important el cantant Dominic Fike, una de les incorporacions d'aquesta entrega. Fike interpreta l'Elliot, un noi que s'interposarà entre la Rue i la Jules (Hunter Schafer), una decisió argumental que en un principi cap de les dues actrius protagonistes van veure amb bons ulls, ja que totes dues són grans defensores de la relació entre els seus personatges. "Vist en retrospectiva i sent una persona que entén cap on ha d'anar la sèrie i què ha de passar amb aquests personatges, crec que és crucial que l'Elliot existeixi i que sigui la persona que es converteixi en el catalitzador de moltes coses que han de passar", reflexionava Zendaya, que assegura que l'endarreriment de la temporada a causa del covid els ha permès fer un pas enrere i deixar que la sèrie creixés de forma natural.

Durant el temps que Euphoria va haver d'esperar que la situació pandèmica millorés la sèrie no ha estat totalment desapareguda. Per mantenir el contacte amb els seguidors i, sobretot, per escalfar motors de cara a la segona temporada i alliberar la pressió per la segona entrega, Sam Levinson va rodar dos especials, un protagonitzat per Zendaya i l'altre per Schafer. "El temps fora ens va servir per allunyar-nos i després tornar i sentir que entràvem dins", reflexiona Zendaya.

Tot i que des de la seva primera temporada s'ha fet èmfasi en les altes dosis de sexe i violència que inclou la sèrie, Zendaya s'ha volgut desmarcar d'aquests elements durant la presentació de la nova temporada i ha remarcat que el drama és, sobretot, un refugi per a adolescents i adults que puguin estar patint. "Més aviat és una història que li diu a algú que està patint que se senti menys sol en la seva experiència, en el seu dolor, en la seva foscor. No ets l'única persona que s'està enfrontant a això", diu l'actriu. "La cosa més bonica que m'ha passat en aquest temps és tota la gent que ha compartit amb mi els seus viatges de supervivència", afegeix l'actriu.

Per a Zendaya, aquesta nova temporada posarà a prova la capacitat d'empatia de l'espectador. "Si estimem i ens preocupem per la Rue, si podem topar-nos amb els seus punts més foscos, veure-la tocar fons, i tot i així estimar-la, recordar que és un ésser humà que està patint una malaltia i moltes coses que ella no sempre pot controlar o no té eines per fer-ho, podem estendre això a les persones a la vida real i tenir la mateixa empatia per les persones que lluiten contra l'addicció al món real", assegura l'actriu.

Si bé és cert que la Rue és l'epicentre d'Euphoria, la sèrie té un gran ventall de personatges adolescents que pateixen amb la mateixa intensitat que la protagonista. La sèrie reprèn les històries del pertorbador Nate (Jacob Elordi), que al final de la primera temporada es venjava del noi amb què la Maddie volia posar-lo gelós; de la Kat, que haurà d'enfrontar-se a un procés d'empoderament que potser no ho és tant com ella es pensa, i de la Cassie, que vol trencar amb la seva imatge de noia guapa. A més, Levinson ha anunciat que un dels personatges que guanyarà pes en aquesta temporada serà el de la Lexi (Maude Apatow), la millor amiga de la infància de la Rue i de la qual vam descobrir poques coses en la primera entrega.

stats