Nou Projecte

HBO anuncia 'Pubertat', una sèrie creada, dirigida i protagonitzada per Leticia Dolera

El drama reflexionarà sobre les agressions sexuals a menors i es podrà veure a Max i més tard a 3Cat

Andreu Busquets Juliachs
2 min
Leticia Dolera crea, dirigeix y protagonitza 'Pubertat' aHBO Max

BarcelonaLeticia Dolera ja té un nou projecte entre mans. Es tracta de Pubertat, una sèrie de sis capítols que explora el pes del tabú i l'herència psicològica transmesos de generació en generació. La sèrie qüestiona si un nen de 13 anys pot ser un agressor sexual i, en el cas que ho fos, qui en seria el responsable: el nen, la família o la societat. En paral·lel, la història explora les relacions paternofilials i com aquestes, vulguem o no, també ens formen.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'harmonia d'una comunitat es veu truncada per una denúncia d'agressió sexual a les xarxes socials que apunta a tres adolescents com a culpables. Els adults a càrrec dels assenyalats, tant agressors com víctima, hauran de lluitar amb la tensió de la situació i enfrontar-se a la seva pròpia relació amb la sexualitat. En el procés, descobriran que potser no només les tradicions passen de generació en generació, sinó també els tabús i els traumes.

Per explicar aquesta història, Dolera ha escollit la força visual i metafòrica de la tradició castellera: "Pubertat parla del llegat entre generacions, entre pares i mares i els seus fills i filles, tant en l'àmbit cultural com en l'emocional i el psicològic; també de com la tradició i el progrés conviuen avui amb una certa tensió. Per això em semblava que el context de la cultura popular era un terreny fèrtil i idoni per a la sèrie", ha declarat.

En aquest projecte creat, dirigit i protagonitzat per Dolera, l'actriu i productora catalana comptarà amb l'ajuda d'Almudena Monzú com a coguionista de tres dels sis episodis i amb Manuel Burque i David Gallart com a col·laboradors en el tram final de la fase de creació. La sèrie, que es rodarà en diferents localitzacions de Catalunya durant aquest any, s'estrenarà a Max el 2025. Una vegada ja s'hagi estrenat, es podrà veure també a la plataforma 3Cat.

stats