Estrena
Mèdia Sèries 21/01/2024

'Jo mai mai': com són els adolescents quan els pares no miren?

TV3 estrena la seva nova proposta de ficció per als dilluns a la nit

3 min
Els protagonistes de 'Jo mai mai'

BarcelonaTV3 recupera un gènere que li ha funcionat molt bé en ficció: el drama que posa en el centre les experiències dels adolescents. Després d'èxits com Merlí o Les de l'hoquei, la televisió pública estrena aquest dilluns Jo mai mai, sèrie que aspira a reflectir les angoixes i les alegries d'una generació –la dels zennials– seguint un grup de nois i noies durant unes colònies d'estiu, allunyats de la supervisió paterna. A més de l'emissió convencional, la sèrie també estarà disponible al 3Cat de manera simultània.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La ficció arrenca amb drama: els protagonistes s'han perdut de nit al mig del bosc i al poble s'ha muntat un gran dispositiu policial per trobar-los. Els nois van acompanyats de la seva monitora, la Mai, que pel seu caràcter rebel no sembla, a priori, la persona més responsable. Claudia Riera, que precisament es va donar a conèixer a Les de l'hoquei, interpreta la monitora, una noia que, segons mostra l'inici de la sèrie, està acostumada a fer sempre el que vol i sortir-se amb la seva. Després de trencar amb la seva parella i sense diners per anar enlloc, la Mai, de 24 anys, es veu forçada a tornar a Les Guilles, la casa de colònies que gestionen els seus pares, als quals fa anys que no visita. L'Eva (Mireia Aixalà) i el Pere (Pere Ponce) es van separar fa temps, però continuen treballant junts i prenent les decisions familiars plegats. Una d'aquestes decisions és que si la Mai vol diners, haurà de treballar com a monitora de les colònies i encarregar-se del grup dels grans.

Cares noves

Els personatges adolescents són interpretats per actors joves però que en alguns casos tenen una trajectòria professional gens menyspreable. És el cas de Biel Rossell, que acaba de ser un dels protagonistes de La Mesías, i Maria Morera, que té un premi Gaudí per Libertad i que va ser l'actriu principal de la sèrie Cucut. El primer dona vida al Billy, un noi de casa bona, fill de dues mares i apassionat de la màgia. L'optimisme del noi contrasta amb la foscor del personatge de Morera, la Rita, que està avorrida de la vida i troba que res del que l'envolta és interessant. La noia serà un dels grans reptes de la Mai durant les colònies d'estiu. El repartiment jove el tanquen Jan Buxaderas, Joel Cojal, Zoé Arnao, Berta Rabascall, Aleix Otem i La Imèn. Per triar els adolescents, la producció va fer un càsting al qual es van presentar 400 candidats i candidates.

Una de les curiositats de la nova sèrie de TV3 és l'estrena del cantant Miki Núñez com a actor. Després de provar sort com a presentador a Eufòria, el de Terrassa fa un pas més en la seva carrera audiovisual interpretant un dels personatges principals de la nova proposta de TV3. Ell és el David, un monitor de les colònies que coneix la Mai des de l'adolescència. N'està enamorat des de fa temps, però els seus caràcters no s'assemblen: tot el que la Mai té de rebel, ell ho té d'innocent i conservador.

El repartiment de la sèrie el tanquen Mercè Arànega, que dona vida a la cuinera de Les Guilles; Moha Amazian, que és el Samir, l'amic de la infància de la Mai; David Menéndez Boye, que interpreta el Roger, un bomber local que és la nova parella de l'Eva, i Mar Pawlowsky, que es posa a la pell de la Cat, una altra monitora.

La sèrie, que tindrà vuit episodis, es va rodar aquest estiu en espais naturals del Vallès Oriental, el Montseny i els Pirineus. Jo mai mai, produïda per Abacus, ha estat creada per Mar Picó, Sergi Pompermayer, Marc Roma i Uri Garcia. Aquest últim també ha dirigit els capítols al costat de Sílvia Quer i Román Parrado.

Una sèrie transmèdia

Jo mai mai ha estat confeccionada per transcendir l'emissió convencional. Un dels eixos de la sèrie és la música i al llarg de les trames es poden sentir 16 versions d'èxits catalans dels darrers 30 anys. Els encarregats de reinterpretar aquestes cançons han sigut els actors de la sèrie, que han passat per l'estudi per enregistrar temes musicals d'artistes com Els Pets, Bad Gyal, Obrint Pas o The Tyets. Tots els temes estaran disponibles a plataformes de streaming i, a més, tindran videoclips que es podran veure a YouTube i al 3Cat.

L'àmbit digital també tindrà molta importància en la sèrie. A les xarxes socials, al perfil d'Instagram @JoMaiMai3Cat, hi haurà continguts exclusius, com entrevistes amb el repartiment, coreografies i reptes amb les cançons. Són un centenar de peces que s'aniran publicant abans, durant i després de l'emissió dels capítols.

Finalment, també es publicarà un llibre que ampliarà la narrativa de la sèrie i que explicarà com eren els protagonistes abans d'anar a les colònies d'estiu. El llibre estarà disponible a la botiga del 3Cat i als punts de venda habituals a partir del dia de l'estrena de la sèrie.

stats