Ficció
Mèdia Sèries 04/08/2022

Netflix s'atreveix a adaptar una de les obres capitals del còmic amb 'The Sandman'

Aquest divendres arriben a la plataforma els deu primers episodis

Rory Elliott Armstrong
3 min
Una de les imatges promocionals de 'The Sandman'

BarcelonaDir que els somnis es fan realitat per als fans del còmic The Sandman, del segell DC, no és només una frase feta: després de 30 anys de la seva publicació, Neil Gaiman podrà veure com el seu univers oníric cobra vida visual a partir d’aquest divendres, en forma de sèrie. Netflix és qui ha assumit el projecte i, de moment, estrena una primera temporada de deu capítols.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest és el tercer intent de l’escriptor de passar les seves historietes del paper a la pantalla. Els desenvolupadors de la sèrie són David S. Goyer i Allan Heinberg però, a diferència d’altres provatures d'adaptacions, aquí Gaiman ha estat present i implicat en tot el procés creatiu. “Sento que hem fet el que era impossible”, declarava el novel·lista en una entrevista a la CNN. La gravació també va tenir una importància personal per a l'actor protagonista de la sèrie, Tom Sturridge. L’intèrpret londinenc –que fa del rei dels somnis o, en altres paraules, The Sandman va poder dominar els seus nervis i quedar-se satisfet amb el resultat gràcies a Gaiman. “El Neil va ser el meu mentor, hi era present durant cada pas”, ha explicat.

Un dels canvis que més cridarà l'atenció als lectors de l'obra original serà l'aparença dels personatges, que tenen la pell blanca com el guix. També canvien els ulls de Morfeu (el nom grec de The Sandman), negres amb dos punts de llum al centre. Al tràiler de la sèrie es pot veure que els protagonistes tindran un aspecte menys sobrenatural que en els còmics, però sense abandonar l'estètica gòtica i terrorífica que els caracteritza. Al capdavall, es tracta dels Eternals, germans immortals que representen les manifestacions d’aspectes de la condició humana. Aquests són: la mort, el destí, el somni (Morfeu), la destrucció, el desig, la desesperació i el deliri.

Dins del conjunt de germans que componen els Eternals, el més gran del grup és Destí, a qui es reconeix per vestir una túnica grisa i no tenir ulls. La seva funció principal consisteix en llegir el Llibre del Destí. Després d'ell, neix Mort (Kirby Howell-Baptiste), encarregada d'acompanyar totes les ànimes dels difunts i enviar-los al Cel o a l'Infern. D'altra banda, destaca Destrucció, que malgrat el que pugui suggerir el nom, no representa la guerra o la violència, sinó el canvi, tant positiu com negatiu. Després venen Desig (Mason Alexander Park) i Desesperació (Donna Preston), dos germans bessons. El primer va néixer quan el primer ésser viu va anhelar posseir alguna cosa i el segon uns instants després, quan aquest mateix va sentir la desesperació de no poder obtenir-ho. En darrer lloc, hi ha Deliri, la germana més petita del grup. Al principi va començar sent coneguda com a Deleite i era la personificació del plaer i l'alegria, però per raons desconegudes i inexplicables va acabar evolucionant i adoptant una aparença que canvia constantment.

A més del grup dels Eternals, també juga un paper important el dolent per excel·lència de la història: Corintio, interpretat per Boyd Holbrook. Aquest malson errant és capaç de posseir el cos dels humans com si fos un paràsit i sent una especial fascinació per la violència i la brutalitat dels éssers humans. El seu aspecte sol anar canviant, també, però un dels seus trets inconfusibles és que vesteix de blanc i porta ulleres de sol. Les utilitza per ocultar que no té ulls i que al seu lloc hi té dues files de dents petites i irregulars.

La saga de còmics de The Sandman és una de les millors i més populars obres de Neil Gaiman. Els números que la componen incorporen històries de terror, elements del gènere fantàstic i també de la mitologia clàssica i contemporània. La primera temporada de la sèrie adaptarà els primers volums de Preludios y nocturnos i La casa de muñecas, però també incorporarà una barreja de diverses etapes del còmic original. Així, s'explica la història de Morfeu, el rei dels somnis, mentre intenta reconstruir el seu regne després d'haver estat empresonat pels humans durant gairebé un segle, i alhora també corregir els errors que tant ell com la seva família han comès en el passat.

"Els mites i les històries són com hem donat sentit al món durant tot el temps que hem estat vagant pel planeta", diu Gaiman, de 61 anys i productor executiu de la sèrie. "I ara mateix, donar sentit al món és entre difícil i impossible". El que no ha sigut impossible, però, ha estat la realització de l’adaptació, de la qual ja s’ha confirmat la segona temporada.

stats