Tribunals
Mèdia Sèries 31/08/2023

Rosa Peral demanda Netflix per paralitzar la sèrie del crim de la Guàrdia Urbana

Un jutjat de Barcelona ja valora la petició de la condemnada per assassinat, que demana revisar la ficció abans que s'emeti

ARA
2 min
Albert López i Rosa Peral asseguts al banc dels acusats durant el judici pel crim de la Guàrdia Urbana.

BarcelonaQueden vuit dies perquè s'estreni una de les sèries de Netflix que ha generat més expectatives. Es diu El cuerpo en llamas i recrearà el crim de la Guàrdia Urbana, el triangle amorós entre els agents del cos municipal Rosa Peral, Albert López i Pedro Rodríguez que va acabar amb l'assassinat d'aquest últim. El març del 2020, Peral i López van ser condemnats per la mort de Rodríguez, que va aparèixer calcinat al maleter del seu cotxe, al pantà de Foix, el maig del 2017. A la sèrie, Úrsula Corberó es posa en la pell de Rosa Peral i Quim Gutiérrez en la d'Albert López. Però no està garantit que s'acabi estrenant d'aquí una setmana: Peral ha presentat una demanda contra la sèrie i demana veure-la abans que s'estreni.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Concretament, la defensa de la condemnada demana revisar el contingut de tots els capítols per inspeccionar si atempten contra el dret al seu honor o el de les seves dues filles menors d'edat. Entre altres coses, Peral vol veure si el tractament que fan d'ella com a mare la pot perjudicar a l'hora d'obtenir permisos penitenciaris per visitar-les. Aquesta demanda ja ha estat acceptada pel jutjat de primera instància número 54 de Barcelona i va acompanyada d'una petició de mesures cautelars per aturar l'estrena de la sèrie fins que ella la pugui veure.

Que el jutjat accepti aquesta demanda no vol dir que automàticament admeti les mesures cautelars. De fet, s'ha donat dos dies per decidir-se. En l'àmbit judicial, l'agost és un mes inhàbil, però el jutge decidirà igualment dins aquest termini atesa la urgència de la petició. Alhora, també ha traslladat el tema a la Fiscalia perquè s'hi pronunciï i ha demanat a la defensa de Peral que esmeni alguns errors formals.

Quim Gutiérrez com a Albert López i Úrsula Corberó com a Rosa Peral a 'El cuerpo en llamas'

Peral està condemnada a 25 anys de presó per assassinat i Albert López a 20. La sentència, tot i demostrar la seva culpabilitat, no va poder establir qui dels dos havia matat Pedro Rodríguez. El "mal estat del cos" i "l'intercanvi d'acusacions" entre els dos condemnats ho van impedir. Amb tot, el Tribunal Suprem, igual que la resta d'instàncies judicials que han anat avaluant el cas, no té cap dubte que rere la seva mort hi havia els dos exagents de la Urbana. Fos a mans de l'un o de l'altre, o de tots dos, els magistrats insisteixen que Peral i López van dissenyar un pla per treure's de sobre Rodríguez i poder restablir la seva relació com a amants.

stats