Mèdia Sèries 17/02/2022

La senyora Maisel torna amb ganes de guerra

La nova temporada de 'The marvelous Mrs. Maisel' mostra la lluita de la protagonista per fer-se un lloc al món de la comèdia

3 min
Rachel Brosnahan com a Midge Maisel

BarcelonaColors pastel per tot arreu i un vestuari espectacular. Aquests són dos dels elements que més criden l'atenció de The marvelous Mrs. Maisel, però la sèrie d'Amy Sherman-Palladino (Las chicas Gilmore) intenta anar una mica més enllà del pur plaer estètic. Després d'una aturada de més d'un any, la comèdia d'Amazon torna amb una quarta temporada ambientada ja als anys 60 i amb la seva protagonista, la còmica Midge Maisel, recuperant-se d'una gran desfeta professional. Amb els seus endimoniats i característics diàlegs, la ficció ens mostra una protagonista més guerrera i més entregada que mai a la seva feina. L'estrena de la temporada, demà disponible a Amazon, ha coincidit amb l'anunci que la següent –la cinquena (ja en procés de rodatge)– serà l'última entrega de la sèrie.

"No vull fer més actuacions com a telonera. Només vull actuar on pugui dir el que vull", exclama la protagonista en una conversa amb la Susie (Alex Bornstein), la seva representant. Després de perdre la seva gran oportunitat professional en l'última entrega, la Midge torna a la casella de sortida però amb algunes idees clares: la seva aspiració és tenir les mateixes oportunitats que els còmics homes, com ara Lenny Bruce (personatge real que apareix recurrentment a la sèrie interpretat per Luke Kirby), i no està disposada a fer més concessions. "El món dels intèrprets és molt masculí, ho és ara i ho era llavors. Per preparar la temporada em vaig preguntar per què m'havia de sentir obligada a encaixar en l'estructura en comptes d'intentar canviar-la, per què no intentem crear la nostra pròpia manera de gestionar aquest negoci. Això és pel que lluita la Midge. Vol canviar el tipus de sales en què actua i no seguir el camí estàndard que tot comediant ha de prendre", explicava Rachel Brosnahan, la protagonista, a Efe.

L'actriu assegura que aquesta quarta temporada se centrarà molt en la necessitat de la Midge de fer un espectacle que sigui personal i que no depengui del que els altres esperen d'ella. Amb la intenció de perfeccionar el seu número còmic, la Midge accepta una feina que li permet tota llibertat creativa. El seu compromís amb el seu ofici, i els llocs on la porta, crearà una bretxa entre ella i la seva família i els amics que l'envolten.

Vells amics de l'univers Sherman-Palladino

Una de les principals novetats de la quarta entrega és la incorporació de Milo Ventimiglia, un dels protagonistes del drama familiar This is us. L'actor és un vell conegut d'Amy Sherman-Palladino: va formar part del repartiment de Las chicas Gilmore durant diverses temporades i feia temps que es postulava per participar en The marvelous Mrs. Maisel. Intèrpret i creadora han hagut d'esperar diversos anys fins a poder tornar-se a reunir, ja que Sherman-Palladino i el seu soci i marit, Dan Palladino, tenien molt clar que no volien que l'aparició de Ventimiglia fos només un cameo. "Després del final de Las chicas Gilmore, mai hem deixat de mantenir el contacte. Sempre he estat a prop d'ells i ells han estat a prop meu. Així que quan l'Amy em va trucar i em va preguntar si voldria sortir a Maisel, li vaig dir: «Evidentment, estic aquí pel que necessiteu»", explica l'actor. Sobre quin paper jugarà en la vida de la Midge aquest nou personatge, la creadora s'ha mostrat hermètica i ha recorregut al seu famós sentit de l'humor dient que Ventimiglia interpretarà "algú extremadament atractiu".

L'actor no és l'únic membre de la família de Las chicas Gilmore que es passejarà per The marvelous Mrs. Maisel. Kelly Bishop, que interpretava la mare de Lorelai Gilmore, Emily Gilmore, també hi apareixerà, tal com es va poder veure en un dels primers teasers de la temporada. Segons ha detallat Dan Palladino, el personatge de Bishop serà com una Emily Gilmore "carregada d'esteroides". A més de Ventimiglia i Bishop, Maisel també ha comptat amb altres actors de Las chicas Gilmore, com ara Alex Bornstein, que interpreta la Susie, o Liza Weil. La llista d'actors convidats d'aquesta temporada no s'acaba amb l'univers propi de Sherman-Palladino. Una de les estrelles inesperades d'aquesta temporada serà el director John Waters.

The marvelous Mrs. Maisel forma part de la primera fornada de sèries de producció pròpia d'Amazon, moltes de les quals –com ara Transparent o Mozart in the jungle– fa temps que es van acomiadar dels espectadors. De fet, aquest 2022 el servei de streaming està centrant tots els seus esforços publicitaris en la sèrie que hauria de suposar la seva empenta definitiva en el sector, El senyor dels anells: els anells de poder, la nova aventura èpica basada en l'univers de Tolkien. L'adeu de Maisel no deixarà els Sherman-Palladino sense feina: la parella té un contracte amb Amazon i ja estan treballant en dos nous projectes per a la plataforma.

stats