Adeu
Mèdia Sèries 25/03/2023

La pitjor família de la televisió lliura la seva última batalla

'Succession' s'acomiada dels espectadors amb la quarta temporada

3 min
Els protagonistes de 'Succession'

BarcelonaSón desagradables, no tenen cap mena de compassió i estan carregats de milions. Amb unes poques temporades, els Roy de Succession s'han guanyat l'etiqueta de pitjor família de la televisió. Després de tres temporades discutint qui es quedarà l'imperi familiar, la sèrie de la HBO està preparada per a una última disputa del clan: Succession estrena aquest dilluns la que serà la seva quarta i última entrega. "Em sap greu i tinc el sentiment de buidor que sent tothom que ha treballat en una producció que és tan bona com aquesta. Imagino que em sentiré una mica sol i que deambularé pels carrers pensant: «Què diantre he fet»", dia Jesse Armstrong, creador del drama, quan va anunciar el final a la revista New Yorker.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La nova temporada arrenca amb tres dels quatre germans –Kendall (Jeremy Strong), Shiv (Sarah Snook) i Roman (Kieran Culkin)– units contra el pare, Logan Roy, que ha decidit vendre el seu imperi de la comunicació a un empresari del món de les tecnologies amb deliris de grandesa, Lukas Matsson. Després de la traïció que va tenir lloc en els anteriors episodis, el matrimoni de la Shiv i el Tom, que fa costat al seu sogre, és més fràgil que mai. La resta de germans també estan força sols: l'únic suport del Roman, la Gerri, li ha girat l'esquena, i el Kendall ja no té la Naomi.

Des de la seva estrena, aquesta sèrie de la HBO ha estat entesa com una lectura ficcionada de la història de Rupert Murdoch, propietari de l'imperi de la comunicació News Corp, malgrat que Armstrong ha negat que els personatges estiguin basats en els membres d'una única família. "És sorprenent quantes vegades ens han dit «Oh, es basa en aquesta família», quan de vegades ni tan sols n'hem sentit a parlar. O et diuen «Oh, és com el seu pare i això va passar»", explica el creador. "De tant en tant ens filtren alguns comentaris, però mai ens ha arribat res del clan Murdoch", assegura.

Un final inesperat

Succession és actualment una de les sèries més prestigi de la HBO. Així i tot, la plataforma ha accedit a signar el final de la sèrie, un adeu que no tots els membres del repartiment coneixien. Sarah Snook ha confessat que no va saber que havia arribat l'hora d'acomiadar-se del drama fins a la taula de lectura del guió de l'últim episodi. "Em va molestar molt. Vaig tenir una gran sensació de pèrdua, decepció i tristesa. Hauria estat bé saber-ho des de l'inici de la temporada, però també entenc que no ens ho diguessin fins al final perquè encara hi havia la possibilitat que potser aquest no seria el final", explicava l'australiana en una entrevista amb Los Angeles Times.

Decidir el final a una sèrie no és una decisió fàcil i Armstrong explicava en la seva entrevista al New Yorker que es van plantejar diversos escenaris, que incloïen la possibilitat de fer dues temporades curtes més o dues entregues regulars més. Finalment, es va decidir per "ser més muscular i completa, i marxar de forma contundent". El guionista afegia: "Hi ha una promesa en el títol de la sèrie, Succession [Successió]. Mai vaig pensar que duraria per sempre. Sempre he tingut present el final. Des de la segona temporada he anat pensat: «És en la que ve, o en la següent, o n'hi haurà una altra després?»".

L'actor britànic Brian Cox, que interpreta el malcarat patriarca Roy, celebra el pla que va posar en marxa Armstrong. "Crec que la sèrie acabarà amb un estil autènticament Succession i crec que a la gent li encantarà. Moltes sèries nord-americanes s'allarguen més enllà del necessari. Això no li passaria mai a la nostra sèrie", va assegurar durant la premiere, que va tenir lloc fa uns dies a Nova York. El veterà actor assegura que l'última temporada serà com una muntanya russa.

Els membres de la família Roy no guanyarien un premi a les millors persones i viuen amb una intensitat que pot ser difícil d'abordar. La complexitat dels personatges ha provocat un debat que va més enllà de la pantalla: com preparen els actors aquesta mena de rols. La discussió va començar després que Jeremy Strong detallés en un perfil a la revista New Yorker que com a actor de mètode gairebé es mimetitza amb el personatge. Això implica, per exemple, que moltes vegades es nega a assajar amb els seus companys perquè vol que cada escena sigui "com trobar-se amb un os al bosc". Cox, però, ha estat molt crític amb la manera de treballar de Strong. "Realment és un xoc cultural. No suporto tota aquesta merda nord-americana. Ho sento. Tota aquesta cosa de «Soc i, per tant, sento». Simplement, fes la teva feina. No t'identifiquis".

stats