Ficció

El 'thriller' rural en què els difunts moren dues vegades

Movistar+ estrena 'Segunda muerte', una sèrie protagonitzada per Georgina Amorós i Karra Elejalde

2 min
Georgina Amorós en una escena de 'Segunda muerte'

BarcelonaEls ambients rurals i inhòspits són tradicionalment espais adobats per als misteris i els thrillers, siguin reals, com ara Tor, o ficció. L'últim exemple d'aquesta tendència és Segunda muerte, una proposta de Movistar+ encapçalada per la catalana Georgina Amorós i Karra Elejalde que arriba aquest dijous a la plataforma. La nova sèrie, creada per Agustín Martínez, responsable de La caza –una altra ficció amb misteris i muntanyes–, s'ambienta a les valls de Cantàbria, on una jove auxiliar de policia troba el cadàver d'una dona que oficialment va morir set anys enrere i que, fins i tot, va ser enterrada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Georgina Amorós és la Sandra, una noia amb una memòria fotogràfica extraordinària que rebutja un futur d'èxit en una multinacional tecnològica per tornar al seu poble de Cantàbria. Quan la sèrie arrenca ja fa temps que hi està instal·lada: és mare d'un nen de 6 anys que ha hagut de criar sola perquè la parella és a la presó i, a més, viu amb el seu pare (Karra Elejalde), un exagent que té demència. La memòria, per tant, juga un paper important en la història: la Sandra ho recorda tot malgrat que molts cops preferiria no recordar-ho tot, mentre que el Tello, el seu pare, comença a oblidar coses que voldria recordar.

Una història paternofilial

Tot i que el gran misteri de la sèrie és saber què va passar amb la dona morta durant els darrers set anys, un dels motors de la ficció és la complicada relació entre la protagonista i el seu pare. El Tello considera que la Sandra està malgastant el talent acceptant ser simplement auxiliar de policia i l'empeny perquè s'impliqui més activament en la investigació del cas. El pare no entén que la filla hagi triat una vida senzilla quan semblava destinada a més.

Agustín Martínez, creador de la sèrie i un dels tres escriptors rere el pseudònim de Carmen Mola, assegura que després de molt de temps escrivint thrillers tenia ganes d'enfocar el gènere des d'una perspectiva diferent, per donar més espai als personatges. "Aquest desig es va barrejar amb una idea que feia temps que em rondava pel cap: la història de la relació d'un agent de la UCO [Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil] retirat i malalt amb la seva filla, una noia de 27 anys que ha decidit optar per una vida senzilla en què renuncia a explotar les seves qualitats. Dues maneres d'entendre la vida aparentment irreconciliables. Em resultava interessant aquest viatge que han d'emprendre per arribar a entendre's en un punt mitjà", explica.

Com passa amb altres thrillers de Movistar+ molt vinculats al territori, com Rapa i Hierro, els escenaris no són un simple decorat a la sèrie. Segunda muerte s'ha rodat gairebé per tots els racons de Cantàbria, encara que el set principal era situat al poble de Liérganes. L'altra localització imprescindible són les cabanes de pastors de les valls càntabres, grans protagonistes de la trama. A banda dels paisatges, la sèrie recorre a elements lligats a la cultura de la zona, com l'ojáncanu, una criatura mítica de només un ull que representa el mal.

stats