Ficció

Trobeu a faltar 'Line of duty'? És el moment de recuperar 'Blue lights'

Movistar+ estrena la segona temporada d'aquesta sèrie policial ambientada a Belfast

2 min
Stevie Neil i Grace Ellis, dos dels personatges protagonistes de 'Blue lights'

BarcelonaUna bona sèrie policíaca ha de tenir la qualitat de convertir-se en addictiva. Line of duty, segurament, és un dels millors exemples de l'adrenalina que genera una sèrie d'aquesta mena. Des que es va acabar –l'esperança que Jed Mercurio acabi fent una setena temporada mai desapareix del tot– són moltes les ficcions que han presentat candidatura per ser-ne l'hereva. Cap hi ha estat tan a prop com Blue lights, que aquest dimecres estrena la seva segona temporada a Movistar+. Si a Line of duty la temàtica principal era la corrupció policial, Blue lights se centra en la vida criminal d'Irlanda del Nord 26 anys després de l'inici del procés de pau. Les conseqüències del conflicte armat encara són molt presents en el dia a dia dels nord-irlandesos.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els protagonistes principals de la sèrie són la Grace (Siân Brooke), el Tommy (Nathan Braniff) i l'Annie (Katherine Devlin), que a la primera temporada eren policies novells i a la segona entrega ja estan plenament integrats en la seva unitat. Els nous episodis arrenquen un any després dels fets traumàtics del final de la primera entrega, quan el veterà Gerry és assassinat. Tot l'equip, inclosa la seva dona Sandra, intenten recuperar-se de la seva mort. Mentrestant, la Grace i l'Annie continuen vivint juntes després que la segona rebés amenaces de mort contra ella i la seva mare. Un dels nous personatges de la temporada és Lee Thompson, el propietari d'un pub obligat a protegir el líder d'una banda criminal del cantó lleialista de l'UIster.

Els creadors de la sèrie, Declan Lawn i Adam Petterson, es van conèixer mentre treballaven en un dels programes insígnia de la BBC, Panorama –el mateix que va emetre la polèmica entrevista en què Diana de Gal·les va esbombar els seus problemes matrimonials–. La parella de periodistes van dedicar deu anys de la seva carrera als documentals d'investigació abans de fer el salt a la ficció. Resumint les diferències entre la primera i la segona entrega, Lawn assegura que "la primera temporada va sobre què es necessita per fer la feina de policia i la segona sobre què et pren la feina de policia".

Blue lights és un dels grans èxits de la televisió britànica del moment. Els crítics han celebrat la seva segona temporada –molts li atorguen quatre estrelles de cinc– i la BBC, que és qui la produeix i l'emet al Regne Unit, ja ha donat llum verda a una tercera i quarta entrega. Com és habitual en la ficció britànica, la sèrie té sis episodis per temporada.

stats