Mèdia Sèries 17/03/2022

'WeCrashed': Anne Hathaway i Jared Leto perden 100 milions de dòlars cada setmana

Els actors interpreten Adam i Rebekah Neumann, fundadors de l'empresa 'unicorn' WeWork

3 min
Jared Leto i Anne Hathaway

BarcelonaLa història d'Adam i Rebekah Neumann semblava destinada a convertir-se en una pel·lícula o una sèrie, com finalment ha sigut. La parella va protagonitzar un dels fracassos més estrepitosos del món de les start-ups amb WeWork, una empresa immobiliària dedicada als espais de coworking que va experimentar un creixement explosiu que va acabar revelant-se com un miratge. Fundada l'any 2010, el maig del 2021 anunciava unes pèrdues trimestrals de 2.060 milions de dòlars, una mostra més d'una decadència que havia arrancat el 2019, quan una filtració d'una extreballadora va posar en dubte el model de negoci dels Neumann i va revelar que la companyia perdia cada setmana 100 milions de dòlars. Jared Leto i Anne Hathaway donen vida als Neumann a WeCrashed, la sèrie que estrena aquest divendres AppleTV+ i que s'endinsa de ple en l'auge i caiguda de l'unicorn WeWork.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

AppleTV+ ven WeCrashed com una història de diners i excentricitats, però també, i sobretot, com una història d'amor, la dels protagonistes, que retroalimentaven les seves aspiracions gairebé messiàniques i entabanaven el seu entorn amb argot new age. Ell va néixer a Israel i es va criar en un quibuts a prop de la franja de Gaza; ella descendeix d'una família acomodada de Nova York i és cosina de Gwyneth Paltrow. La parella es van conèixer a Nova York quan ella acabava de tornar d'un retir de ioga amb monjos tibetans a l'Índia, i al cap de poc temps –després que ella li ensenyés a meditar– van iniciar una relació romàntica i laboral que va acabar derivant en aventures empresarials com WeWork i WeGrow, una escola privada fundada per Rebekah que s'anunciava com un espai per "desenvolupar els superpoders de tot ésser humà" i que costava 22.000 dòlars per curs.

Els Neumann tenien una autoconfiança gairebé paròdica, un element que la sèrie explota des del primer minut, quan la parella entra a les oficines de WeWork parapetats tots dos darrere d'unes ulleres de sol i fent que una treballadora faci sonar Roar de Katy Perry, un tema amb versos tan eloqüents com "Cause I am a champion and you're gonna hear me roar" ("perquè soc un campió i em sentiràs rugir").

En el retrat que la sèrie fa de Rebekah Neumann, que es basa en el podcast WeCrashed. The rise and fall of WeWork, ella és la líder espiritual del projecte. Valora la idoneïtat o no d'un espai segons l'energia que desprèn i anima el seu marit dient-li que és una "supernova". Quan Anne Hathaway va acceptar el projecte no havia sentit a parlar mai d'ella ni de WeWork, però aviat va descobrir que tenia amics en comú amb Neumann. "Vaig parlar amb els meus amics i el seu retrat d'ella era molt diferent del dels mitjans. La paraula que utilitzaven més era dolça. Em va semblar molt interessant, perquè les coses que ha fet no són precisament dolces", explica l'actriu.

Mentre que Hathaway va recórrer als coneguts en comú, Leto va optar per una immersió total en el personatge i per comportar-se com si fos Adam Neumann durant tot el rodatge. L'actor es va mimetitzar amb l'empresari, a qui va recomanar que no es mirés la sèrie reproduint el seu accent, que va perfeccionar després de contractar un equip de cinc israelians. "En realitat mai vaig arribar a coincidir amb el Jared. Sempre era l'Adam. Va ser divertit. Salvatge i molt concentrat. Molt inspirador", assegura la seva companya de repartiment. El paper de Neumann suposa el retorn de Leto a la televisió, mitjà en el qual no treballava des del 1995, quan va interpretar Jordan Catalano a Es mi vida, sèrie generacional emesa a Canal+.

stats