Mèdia 11/09/2021

Sexe, música i sèrie turca per a la tardor de TV3

La televisió pública confia en alguns dels seus grans èxits, com 'Crims' i 'El foraster', i amplia horitzons

5 min
Imatge de 'L'última nit del karaoke'

Si la tardor del 2020 Vicent Sanchis anunciava amb certa resignació que la gran novetat era que la graella es mantenia intacta, aquest any el director de TV3 ha pogut anunciar amb una discreta alegria que enguany sí que hi haurà algunes incorporacions destacades. En l'acte de presentació de la programació de tardor, que va tenir lloc dimarts a la seu de la cadena, va assegurar que la televisió pública encara amb cert optimisme el nou curs, sobretot després del lideratge de l'agost amb les millors dades en aquest mes des del 2007. El director de TV3 ha assegurat que aquesta temporada estarà marcada "per la continuïtat en els encerts i per la presentació de nous programes que aspiren a repetir qualitat i èxits".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per la banda de les novetats destaca l'aposta per un prime time amb la música com a fil conductor, l'entrada de més sèries estrangeres i noves propostes d'humor. Algunes de les novetats de la temporada, com Lloguer a primera vista, ja han començat a caminar, mentre que altres encara no tenen data d'estrena decidida.

Doble de música

Una nova sèrie i Ivan Labanda

Durant l'acte de presentació, Sanchis reconeixia que fer ficció de producció pròpia "no és fàcil, i quan la fas l'has d'encertar". El director de TV3 assegurava que amb L'última nit del karaoke han fet diana. La ficció, produïda per El Terrat i rodada en un gran decorat a l'antic cinema Astoria de Barcelona, explica diverses històries independents que tenen lloc al Karaoke Imperial del Sr. Wang la mateixa nit en què el local es crema. Entre els protagonistes hi ha Roser Tapias, Àlex Maruny, Elisabet Casanovas i Artur Busquets (aquests dos últims ja van protagonitzar l'última ficció d'El Terrat emesa a TV3, Drama). A la comèdia, a més de treure suc de les històries creuades, s'intentarà esbrinar qui és el responsable de l'incendi.

L'última nit del karaoke ocuparà el prime time del dilluns –el dia que tradicionalment TV3 reserva a les ficcions–, però encara no té data d'estrena definitiva. La sèrie farà parella amb una altra de les novetats de la temporada, Labanda sonora, un nou espai conduït per Ivan Labanda. El format s'inspira en el famós Carpool Karaoke, la secció del The late late night with James Corden en què el presentador porta al seu cotxe diferents cantants o personatges famosos amb qui acaba interpretant algunes de les seves cançons preferides. Labanda no va voler revelar gaires detalls del programa, que encara està gravant, però sí que va avançar que havien intentat sacsejar una mica el format original nord-americà. "Si tens un bon guió i un bon format, pots fer-lo allà on vulguis", assegurava. Labanda sonora tindrà una durada de 30 minuts i està previst que s'estreni a finals d'octubre. “L’humor, la música, els convidats i una mica de gamberrisme són els punts principals del nou programa", detallava Labanda.

Més humor

Un 'late night' que no és un 'late night'

Una de les primeres novetats que arribaran a la graella de TV3 serà Fake night, un programa que juga amb la realitat i la ficció per explicar com es fa un late night. Oriol Parreño rep l'encàrrec de TV3 de fer un late night i l'espectador assistirà a les reunions de guió on es prepara el programa. "És un programa sobre un tio que té un late night que vol fer molt bé, i per això s'obsessiona amb fer les millors entrevistes de la història de la televisió", explicava Parreño. Entre els entrevistats hi haurà Santi Millán, Josep Cuní i Martina Klein. L'espai, que beu de l'humor de sèries com The Office, s'estrena el dijous, 16 de setembre, a les 22.45 h. Oriol Parreño ja va fer per a TV3 Tot anirà bé, una sèrie que jugava a l'autoficció amb les peripècies d'un guionista neuròtic interpretat per ell mateix.

El fenomen turc

TV3 se suma a la moda de les sèries otomanes

Atresmedia i Telecinco han construït la programació dels canals dels seus respectius grups sobre un pilar de sèries turques. Aquesta tardor, TV3 explorarà aquestes ficcions amb l'estrena de Germans, l'adaptació turca de l'èxit nord-americà This is us. La sèrie explica la història de quatre persones que celebren l'aniversari i que estan a punt de viure un dels moments més importants de la seva vida. La sèrie s'emetrà els diumenges, després del 30 minuts, a partir de l'octubre.

De moment, Germans és l'única ficció estrangera confirmada per a la tardor, però Vicent Sanchis reconeixia que s'està treballant per intentar que Paradís de les senyores no sigui només un fenomen estiuenc i es pugui veure durant el curs. Sanchis adduïa motius econòmics per no haver-ho fet ja –cada episodi s'ha de comprar i doblar–, però assegurava que "la prioritat és recuperar-la com més aviat millor".

La sèrie turca 'Germans'

Vida 'healthy'

La divulgació dels hàbits saludables troba espai a TV3

Una altra de les novetats per a la tardor és Dilluns començo, un programa d'entreteniment i de divulgació sobre alimentació i vida saludable que s'emetrà els diumenges a les 22.45 h. Al capdavant de l'espai hi haurà Marta Vergés, experta en nutrició i cuina saludable, i el divulgador científic Lluís Quevedo. A cada capítol es convidarà els espectadors a fer un viatge temàtic que servirà per aclarir dubtes i mites sobre aliments, la digestió i les tendències relacionades amb l'alimentació.

Els mites del sexe

Un espai per trencar els tabús al voltant de la sexualitat

Fa més de quinze anys, TV3 va estrenar Sexes, un programa de divulgació sexual presentat per Flora Saura. Ara la televisió pública torna a tocar la temàtica amb El Punt D, un espai que vol trencar mites i tabús al voltant del sexe des d'una sensibilitat feminista i LGTBIQ+. L'espai comptarà amb deu episodis de vint minuts cadascun narrats per una veu en off coneguda i diferent per a cada entrega.

Cada episodi tractarà un tema clau per entendre la sexualitat, com ara la masturbació, la identitat sexual i el desig sexual. A més, hi haurà un episodi final en què es recolliran tot un seguit de preguntes clau al voltant de la sexualitat. L'estrena d'El Punt D serà primer digital, a través de TV3 a la carta, i posteriorment a la televisió convencional. El format encara no té data de llançament fixat.

Els clàssics de TV3

Tornen 'Crims' i 'El foraster', els 'hits' de la televisió pública

A banda de les novetats, la programació de TV3 confiarà en alguns dels seus grans èxits, ja clàssics, de la cadena. Alguns ja han arrencat temporada, com és el cas de Preguntes freqüents, que enguany intentarà potenciar els testimonis i les històries personals; el Planta Baixa i l'Està passant, que incorpora Maria Rovira (Oye Sherman), Asaari Bibang i Marc Sarrats com a col·laboradors. Espais com el Tot es mou, que aquest curs incorpora una secció de cites per trobar l'amor, o Com si fos ahir ja han donat la benvinguda al nou curs aquesta setmana.

També torna Crims, que s'emetrà en el prime time de dilluns. En aquesta nova temporada se centrarà en un dels casos que més polseguera mediàtica ha generat, el conegut com el crim de la Guàrdia Urbana. Seran quatre episodis que intentaran explicar-ne tota la complexitat: el primer serà el relat dels fets, mentre que el segon i el tercer explicaran, respectivament, les versions de Rosa Peral i Albert López; l'últim episodi recordarà què va passar en el judici i què va dir la sentència.

L'altre plat fort, i infal·lible, de la tardor de TV3 és El foraster, que té nova temporada marcada pel covid. "Hem pogut constatar que la gent té ganes de fer coses en comunitat", assegurava Quim Masferrer en la presentació.

El menú de TV3 es completa amb altres programes amb molt rodatge acumulat, com Joc de cartes, Atrapa'm si pots i Persona infiltrada.

stats