Publicitat
Publicitat

Es votarà aquest dijous al Parlament

Govern i PP no aconsegueixen tancar un acord sobre la reforma de la CCMA

La cambra catalana decidirà si admet a tràmit el projecte que vol reduir els membres del Consell de Govern de la CCMA (de dotze a cinc) i del CAC (de deu a cinc). Tot apunta que tirarà endavant amb els vots de CiU i PP

El Parlament decidirà aquest dijous si admet a tràmit el projecte de llei que vol reduir el nombre de membres del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). Després d'una jornada intensa de reunions i contactes, Govern i CiU encara no han tancat un acord perquè el Parlament rebutgi aquest dijous les esmenes a la totalitat i es permeti que el projecte de llei es comenci a debatre al Parlament. Es preveu però que en les pròximes hores continuïn les converses.

D'altra banda, CiU també ha tingut contactes amb ERC, qui ha plantejat ajornar la votació de les esmenes a la totalitat fins al pròxim ple per donar més temps a les negociacions. Però, tot i no descartar aquesta opció, des de CiU veuen amb desconfiança l'actitud dels republicans.

El PPC avala la reducció del nombre de consells del CAC (de deu a cinc) i de la CCMA (de dotze a cinc). Tot i així, el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, va advertit dimarts passat que el seu partit facilitarà la tramitació a canvi que CiU es comprometi a acceptar en comissió algunes de les seves propostes. PSC, ERC i ICV-EUiA, per la seva banda, han presentat esmena a la totalitat a aquest projecte de llei perquè entenen que el Govern pretén acabar amb el pluralisme als mitjans de comunicació públics amb l'excusa de retallar en aquests organismes.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT