mitjans públics
Mèdia 05/04/2013

Els treballadors de Catalunya Ràdio faran una acampada contra les retallades a la CCMA

L'acte de protesta començarà aquest diumenge a la nit i s'acabarà dilluns a la tarda

Ara
2 min
Els treballadors de Catalunya Ràdio ja van protestar aquest dijous

BarcelonaEl comitè d'empresa de Catalunya Ràdio ha convocat una acampada aquest diumenge davant de la seu de l'emissora, en el que serà la seva primera mostra de rebuig a l'avantprojecte de pressupostos de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), presentat fa dues setmanes i que contempla, entre altres coses, una reducció del 18% en la partida de personal. En un comunicat, el comitè assegura que "les xifres de la proposta són un nou atac contra el model actual de Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya", com ho demostra, diu la nota, "el desmantellament de la xarxa de corresponsals a les dues empreses".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els treballadors de l'emissora pública reclamen més "transparència" a la direcció, ja que "sense informació no hi ha confiança", i reclamen un "compromís" per garantir que "tot el que s'hagi de retribuir al personal passi pel conveni" i que "s'acabi amb la política salarial arbitrària dels últims anys".

El comitè convoca a l'acampada els treballadors de la ràdio i també els corresponsals a qui aquesta setmana s'ha comunicat que es prescindirà dels seus serveis. A més, conviden a participar-hi els empleats de Televisió de Catalunya i "d'altres mitjans com l'ACN", que la setmana passada van saber que patirien l'acomiadament d'una part de la plantilla. En aquest sentit, el comunicat dels treballadors de Catalunya Ràdio afegeix: "El que estem vivint en aquests moments és un atac contra els mitjans de comunicació públics. I és el moment de dir que ja n'hi ha prou".

La mobilització d'aquest cap de setmana començarà amb el muntatge del campament, diumenge a les 22.00. Després de passar la nit a les tendes, els treballadors tenen previst mantenir l'acampada durant el matí de dilluns, quan se celebraran assemblees per organitzar nous actes de protesta. A les 16.00 s'acabarà la concentració amb una xiulada com la que ja va tenir lloc aquest dijous. A aquella hora començarà la reunió negociadora del conveni entre la direcció i els representants de la plantilla.

stats