Els treballadors de TV3 amenacen amb vagues parcials per al dia de Sant Jordi

Reclamen que es retiri la demanda de presó per a l'empleat que va filtrar els sous de la Corporació l'any 2012

L' assemblea de treballadors de TV3 ha aprovat aquest dimecres instar el comitè d'empresa a convocar aturades parcials per al dia de Sant Jordi per reclamar a la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que retiri les accions legals empreses contra un treballador de la cadena que l'agost del 2012 hauria filtrat, presumptament, documents amb dades confidencials, com ara sous i informació sobre l'ERO que en aquells moments s'estava preparant.

Segons va informar fa unes setmanes el comitè, la fiscalia i la Corporació demanen set anys de presó per al suposat responsable d'aquells fets –encara treballador de TV3–, que l'octubre del 2013  va ser detingut pels Mossos durant tres dies, abans de quedar en llibertat amb càrrecs. La setmana passada, la direcció de la CCMA es va negar a retirar la demanda, malgrat la petició en aquest sentit del comitè, i va recordar que, quan es van produir els fets, els mateixos sindicats van exigir que es denunciés el cas.

A l'assemblea d'aquest dimecres s'ha aprovat també iniciar una recollida de firmes de suport a l'acusat, que es lliuraran a la direcció de la Corporació el 15 d'abril. La reunió de la plantilla ha comptat amb la presència d'una germana del treballador, que assegura que el seu germà és innocent i que des que va ser detingut "ha patit un xoc posttraumàtic i ha hagut d'estar de baixa en diverses ocasions". "Tres anys d’advocats, d’hospitals i molta por, i tot just acaba de començar", ha lamentat.

Precisament aquest dimecres es compleixen  quatre anys de la presa de possessió de Brauli Duart com a president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, un període que el comitè d'empresa descriu com a "nefast" i marcat per les "retallades, acomiadaments i supressió de convenis col·lectius".