Pareu màquines 28/10/2021

Tres borrasques per a Pedro Sánchez

2 min

Els diaris de l'oposició fa temps que juguen al siempre negatifo, però aquesta setmana es freguen les mans amb especial fruïció perquè tenen tres fronts narratius oberts per donar mala vida a Sánchez. D'una banda, la reforma laboral tensa les relacions dels socis de govern. És la primera de les tempestes a l'horitzó, formada a Madrid. Per raons òbvies, la sang no arribarà al riu, perquè les ganes d'uns i d'altres de cedir el poder al PP i Vox són més aviat escasses. Però la triple dreta alimenta la idea del cisma. I així, mentre a La Vanguardia expliquen que després de les batusses "el PSOE i UP resolen la pugna de la reforma laboral sense pactar-ne encara el contingut", i per tant suggereixen entesa i concòrdia, a La Razón disparen amb bala: "Sánchez no va parlar amb Yolanda Díaz per pactar la nova metodologia". Zitzània, zitzània!

Portada de 'La Razón' del 28 d'octubre del 2021.

El segon front ve del sud. La Razón obre la portada amb el titular "Vox vol forçar l'avançament electoral a Andalusia". És una maniobra del PP plantejada més en clau estatal que autonòmica. I, per tant, cal suposar que la premsa de Madrid hi jugarà a fons i, per tant, tornarà a presentar el partit d'Abascal com a una alternativa normal i, glups, viable. Finalment, el tercer nuvolot ve de l'Atlàntic, com les borrasques que anticipen els meteoròlegs. "La divisió de l'esquerra a Portugal deixa el govern de Costa a punt de caure", escriu El País, a mode d'avís per a navegants. Per a navegants podemistes, concretament.

Àlbum de titulars

Elionor marca un abans i un després en la lluita de Gloria Steinem pels drets de les dones (¡Hola! dient ¡adiós! al periodisme. La grandíssima diferència és que aquesta icona feminista encara no havia rebut cap guardó que portés el nom d'una dona. Tenim la igualtat a tocar).

stats