PORTADES
Mèdia 12/03/2011

El desastre del tsunami japonès, destacat a totes les portades dels diaris

La premsa destaca els possibles riscos derivats de l'incendi d'una central nuclear i parla de més d'un miler de morts i desenes de milers de desapareguts

Elena Freixa
2 min
El Periódico del 12 de març

BarcelonaLes portades de la premsa catalana i estrangera han coincidit avui a destacar el terratrèmol i el tsunami del Japó com la notícia principal. Les imatges de la zona arrasada per l'aigua, dels damnificats i d'una central nuclear en flames es repeteixen en la majoria de diaris.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La Vanguardia destaca en el titular principal "El tsunami japonès" i menciona el risc derivat d'una possible fuga radiaoctiva. També apareix en portada la cimera europea i l'alerta de Sarkozy que Gaddafi té armes químiques.

El Periódico dedica avui una doble portada al terratrèmol del Japó i porta el titular "L'11-M al Japó" amb un subtítol on subratlla que es tracta d'un dels pitjors terratrèmols de la història. També menciona l'anunci de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, de posar més recursos a Cultura per compensar la retallada de la Generalitat.

"Cataclisme" és el titular de l'Avui, que va acompanyat d'una imatge del moviment sísmic de 8.9 graus que va sacsejar el país nipó ahir. Pel que fa al panorama polític també destaca que Zapatero accepta ara vincular salaris i productivitat i que Barcelona es planteja fer circular les motos pel carril bus.

A El País la notícia del desastre apareix titulada com "Una onada de mort i destrucció" i s'informa del risc que persisteix a la zona del Pacífic per l'avanç del tsunami. Més petit es destaca la cimera europea i el conflicte de Líbia, del qual s'esmenta que la UE reconeix el govern rebel com a interlocutor.

Una gran fotografia on apareix l'onada menjant-se part de la ciutat d'Iwanum ocupa tota la portada de l'ABC amb la frase "Un tsunami escombra el Japó". El Mundo destaca que "La naturalesa ataca el Japó" i en segon terme també es refereix a la cimera europea, on diu que Zapatero va anar a la defensiva.

La premsa internacional repeteix el cataclisme del Japó com la principal de les informacions de portada. El britànic The Daily Telegraph alerta del risc nuclear que s'ha desfermat pels efectes del terratrèmol, que va provocar l'incendi d'una de les centrals que apareix a la fotografia.

A Le Monde s'hi destaca la zona envaïda per l'aigua del tsunami i titula "Tsunami al Japó, alerta al Pacífic". El Frankfurter alemany també destaca la informació acompanyada d'una imatge del moviment sísmic que va suposar el terratrèmol.

"1.000 dies amb en Pep", destaca Mundo Deportivo

El diari esportiu Mundo Deportivo destaca en portada "1.000 dies amb en Pep", una fita que l'entrenador del FCB complirà demà. També dedica a l'entrenador del màxim rival el segon titular: "Bocazas Mou", per les seves acusacions que la Lliga està adulterada.

L'Sport entrevista Dani Alves. El jugador assegura a la portada: "A Mourinho ens el prenem en broma", i també destaca les acusacions de Mourinho sobre que algú vol acabar amb la Lliga.

La premsa esportiva de Madrid també destaca el darrer estirabot de l'entrenador del Reial Madrid en portada. "Quieren que perdamos la Liga la próxima semana", assenyala el Marca.

stats