Televisió
Mèdia TV 17/11/2022

La Guàrdia Civil es vanta de resoldre el cas de la 'noia de Portbou' set mesos després que ho fes 'Crims'

El passat mes de maig el programa de Carles Porta va ajudar a identificar la víctima

ARA
2 min
La noia identificada.

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha anunciat avui que ha confirmat que el cos de la noia morta a Portbou (Alt Empordà) el setembre del 1990 és el d'Evi Anna Rauter, una dona de nacionalitat italiana. La informació que ha fet pública avui el cos policial arriba set mesos després que Crims, que va dedicar dos capítols al cas, descobrís la identitat de la dona. El programa de Carles Porta va aconseguir identificar-la gràcies a la col·laboració amb el programa austríac Ungelöst, que el 23 d'abril va emetre el capítol Das erhängte Mädchen (La noia penjada), amb entrevistes elaborades pel seu equip i cedides també per Crims.

Quan es va emetre el programa austríac, una dona de nacionalitat italiana que estava de visita a Viena a casa d'uns familiars va contactar amb l'espai de televisió per explicar que la noia de Portbou s'assemblava molt a la cara d'una veïna que havia tingut a Bolzano. Aquesta veïna havia denunciat la desaparició de la germana a la comissaria de Florència el setembre del 1990, just quan la noia va aparèixer morta a Portbou.

Arran d'aquesta coincidència, el programa de televisió es va posar en contacte amb la Guàrdia Civil per facilitar algunes de les fotografies que havia enviat la germana de la noia que encara no s'havia identificat. Els agents van comprovar que hi havia moltes similituds entre les fotografies d'aquella jove amb el cos que s'havien trobat i van decidir contactar amb la dona italiana per prendre-li declaració. Durant aquestes diligències, els agents van mostrar diverses fotografies del cadàver que es van fer quan van trobar-la penjada i la dona la va reconèixer com a la seva germana. Avui la Guàrdia Civil ha fet públics els resultats de l'informe pericial que confirma que els trets facials de les dues dones s'assemblen molt i que, per tant, són la mateixa persona. Amb aquestes conclusions, la Guàrdia Civil confirma que el cos que es va trobar a Portbou el 1990 era el d'Evi Anna Rauter.

En una publicació a Twitter, Anna Punsí, responsable de continguts de True Crime Factory, productora de Crims, es queixava que la Guàrdia Civil va assegurar que l'estudi antropomòrfic era un tràmit que es podia fer en poques setmanes i, finalment, els resultats han trigat set mesos.

stats