Nova graella
Mèdia  /  TV 19/07/2023

L'estiu de TV3: sèries, 'Joc de cartes' i pretemporada del Barça

La graella de la televisió pública estarà marcada per estrenes de ficció i retorns com 'El paradís de les senyores'

3 min
Marc Ribas: “Al restaurant només està a la venda el menjar del plat, no les cambreres”

BarcelonaTot i que TV3 ja ha començat a estrenar algunes propostes estiuenques, la programació especial arrencarà oficialment un cop acabada la temporada del Com si fos ahir i passades les eleccions de diumenge. Enguany, la graella té dos fils conductors: cuina i sèries. Més enllà d'estrenes com El factor clau i El teorema del mico o el retorn de L'au pair (previst per al 8 d'agost), repassem algunes de les propostes que ha preparat TV3 per a les setmanes vinents.

Un estiu suculent

Sèries documentals i versió d'estiu de 'Joc de cartes'

El món foodie fa temps que ha entrat amb força a les plataformes de streaming i TV3 no n'és aliena. Des del 26 de juliol dedicarà la graella matinal –a partir de les 12.00 h– al món de la cuina posant especial èmfasi en conceptes com la sostenibilitat, l'aprofitament i els productes de proximitat. Per cobrir aquestes temàtiques, la televisió pública ha optat per docusèries internacionals. Entre l'oferta a la qual tindran accés els espectadors hi ha Un viatge per tastar, que fa una immersió en les cuines del món; Els quaderns de cuina de la Julie, en què la cuinera Julie Andrieu descobreix la gastronomia d'una zona diferent de França en cada episodi; i La cuina del rebuig, que fa un viatge per Europa per aprendre a combatre el malbaratament alimentari. També formarà part d'aquesta bateria de docusèries De peus a terra, amb Zac Efron, en què l'actor de Hollywood explora formes de vida sostenible. Després d'aquestes sèries documentals, a partir de les 13.00 h, TV3 emetrà tres episodis de Cuines.

Si hi ha un programa que no falla mai en la programació dels mesos de calor és la versió d'estiu de Joc de cartes, que també s'estrenarà el 26 de juliol. El xef Marc Ribas continua buscant els millors restaurants del país i, en aquesta temporada, s'incorporen canvis en les puntuacions.

Allau de sèries

TV3 opta per les produccions europees

S'ha convertit en tradició que TV3 aprofiti l'època de calor per veure com funcionen entre els espectadors sèries europees. Algunes han aconseguit formar part de la temporada regular, com és el cas de la danesa Hotel Voramar. Aquest estiu la televisió pública ha arrancat l'oferta amb pesos pesants com Babylon Berlin, que es va estrenar dilluns a l'espai de prime time que fins ara ocupava Cites Barcelona, que va finalitzar amb èxit el 10 de juliol (la temporada ha registrat una quota mitjana del 15,5%). La producció alemanya, una de les més potents del país, narra la història d'un comissari a Berlín de la dècada dels anys 20 fins a l'ascens del nazisme.

Les sèries també tindran presència a la franja de sobretaula. Com ha estat tradició els darrers estius, a partir del 24 de juliol El paradís de les senyores agafarà el relleu de Com si fos ahir. La sèrie italiana continuarà explorant les aventures sentimentals de les treballadores d'uns grans magatzems de Milà entre els anys 50 i 60. Aquesta ficció farà parella amb Germans, l'adaptació turca de l'èxit nord-americà This is us. Els capítols del drama, que TV3 ja va emetre el 2021, es podran veure a partir del 24 de juliol.

A banda de Babylon Berlin, hi haurà més ficcions per a l'horari de prime time. El diumenge, 30 de juliol, la cadena estrenarà la britànica La mansió Beecham, un drama d'època dirigit per Gurindher Chadha, que va saltar a la fama amb la pel·lícula Vull ser com Beckham. Ambientada al Delhi del 1795, la minisèrie de sis episodis, que substitueix la italiana L'amiga genial, s'endinsa en la vida de la família Beecham, encapçalada per un exsoldat de la Companyia Britànica de les Índies Orientals. La ficció va ser promocionada com "un Downton Abbey de Delhi".

Finalment, una altra de les estrenes seriòfiles de l'estiu serà el remake d'Arrels, que explica la història d'un africà i els seus descendents venuts com esclaus a Amèrica.

Esports

La pretemporada del Barça

El futbol també tindrà un paper destacat en la programació d'estiu. TV3 emetrà uns quants partits de la gira de pretemporada que el Barça farà als Estats Units. Els culers hi podran veure els matxs que enfrontaran el Barça al Juventus (23 de juliol), a l'Arsenal (27 de juliol) i al Reial Madrid (30 de juliol).

stats