Els periodistes de TV3 sobre el fitxatge de Molina per ERC: "Malmet la nostra imatge d’independència periodística"

El consell professional de la cadena assegura que la decisió del meteoròleg ha generat "malestar"

2 min
Tomas Molina

BarcelonaEls treballadors de TV3 han mostrat avui el seu descontentament pel fitxatge del meteoròleg Tomàs Molina per ERC, per anar a la llista de les eleccions europees. En un comunicat emès pel consell professional de TV3, els periodistes de la televisió pública han assegurat que la decisió del seu company "ha generat malestar a la redacció" perquè pot afectar la credibilitat del mitjà on treballen. Tot i que reconeixen el dret de qualsevol ciutadà a fer carrera política, remarquen que quan una cara coneguda, com és el cas de Tomàs Molina, es posa al servei d'un partit "eclipsa la bona feina que els professionals d'informatius intenten fer cada dia precisament per preservar aquesta distància". "L'associació d'una cara visible d'informatius a un partit polític malmet la nostra imatge d'independència periodística", remarquen els treballadors de la televisió pública.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre altres coses, els professionals de TV3 exigeixen a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que aclareixi quines són les condicions que han de complir els professionals que hagin passat per l'àmbit polític un cop vulguin reincorporar-se a la televisió. D'aquesta manera, volen garantir que el seu retorn "no malmeti els valors d'independència periodística de la casa". En aquest sentit, també demanen que la cobertura de campanya que es faci de Molina "sigui la mateixa que es faria de qualsevol altre candidat".

El comunicat del consell professional també argumenta que el fet que treballadors dels mitjans públics facin el salt a la política contribueix a associar TV3 a "determinats postulats polítics i de partits". Els principis de la CCMA estableixen que els continguts que es fan des dels mitjans públics han de ser independents del poder polític i econòmic i han de respondre a criteris de servei públic.

Després de l'anunci de Molina, la CCMA va detallar que, a mesura que s'acosti la campanya, Molina no només no sortirà en pantalla sinó que ni tan sols serà a la televisió, ja que s’agafarà els permisos pertinents. Un cop se celebrin els comicis, si surt escollit compten que el meteoròleg s’agafarà una excedència, tal com li permet el règim laboral de l’empresa.

stats