Televisió
Mèdia TV 15/07/2022

El 'Preguntes freqüents' s'acomiada aquest dissabte des de la Fundació Miró

El programa serà substituït per un nou format que presentarà Ricard Ustrell

2 min
Xavier Sala i Martin i Cristina Puig

BarcelonaDesprés de ser durant cinc anys un dels pilars de TV3, Preguntes freqüents abaixa la persiana. Ho farà aquest dissabte amb una última emissió que tindrà lloc a la Fundació Miró de Barcelona. Per a aquest últim programa, l'espai d'actualitat presentat per Cristina Puig recuperarà el públic en directe, un element que va desaparèixer de Preguntes freqüents quan va començar la pandèmia. El buit que deixarà el programa serà ocupat a partir de la nova temporada per un nou espai que presentarà Ricard Ustrell.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons ha avançat TV3, en el seu comiat el programa farà un homenatge a tots els que hi han treballat i comptarà amb convidats vinculats a l'espai. "Hi haurà elements inesperats, convidats que no han trepitjat mai el plató del programa, però que no volien perdre's l'última oportunitat de fer-ho, o d'altres que mai no han estat junts en un plató de televisió i que compartiran taula amb nosaltres", ha avançat el programa. Com és habitual, també hi haurà espai per a la música, en aquesta ocasió a través de quatre grups diferents: Gertrudis, Els Pets, Fauna i Los Manolos.

Preguntes freqüents es va estrenar el setembre del 2017 i en aquell moment estava comandat per Ricard Ustrell, que va deixar el programa quatre mesos després per decisió personal (llavors encara presentava El suplement de Catalunya Ràdio els dissabtes i diumenges de 6 h a 13 h). La seva substituta va ser Laura Rosel, que fins llavors presentava l'informatiu 8 al dia de 8TV amb Jordi Armenteras. El gener del 2019, El Terrat, productora del programa, anunciava de manera inesperada que havia decidit prescindir de la periodista i que la seva intenció era que l'entreteniment guanyés pes en el format. Cristina Puig, que ha presentat el programa fins al seu final, va ser l'escollida per liderar la nova etapa.

En la seva última temporada, Preguntes freqüents ha tingut una audiència mitjana de 200.000 espectadors i una quota del 13,4%. A més, és un dels espais de TV3 amb més bona valoració qualitativa: els espectadors el puntuen amb una nota del 8,1 sobre 10.

stats